almamania

  • Hibás feed URL.

Az Apple bemutatja az iWork '08 csomagot

2007.08.15. 13:38 AdSafari

Numbers néven új táblázatkezelő programmal bővül a szoftvercsomag

Cupertino, 2007. augusztus 7.

Az Apple bemutatta a hamar nagy népszerűségre szert tett integrált irodai szoftvercsomagjának legújabb változatát, mely Numbers néven új táblázatkezelő programmal is kibővült, valamint a Pages és Keynote programok továbbfejlesztett verzióit tartalmazza. A Numbers program flexibilis munkaterületet biztosít az intelligens táblázatok és grafikonok előállításához. Új megközelítésének köszönhetően a Numbers programmal készített táblázatos anyagok olyan szépek is, mint amilyen jól működnek. Az új Pages '08 program már elkülönült üzemmódokat kínál az egyszerű szövegszerkesztés és a bonyolultabb tördelési feladatok számára, valamint helyzet-érzékeny palettákat és a változtatások követésének lehetőségét biztosítja. Az új Keynote '08 program az újabb és továbbfejlesztett minták és sablonok mellett szöveges effekteket, átmeneteket és A-B mozgásokat leíró animációs eszközöket kínál.

„A Pages és Keynote programok bárki számára megkönnyítik, sőt élvezetessé teszik a látványos, stílusos dokumentumok és bemutatók szerkesztését,” mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. „A Numbers táblázatkezelő-program jól kiegészíti az iWork csomagot, mely tényleg sokkal intuitívabb lett, mint bármilyen hasonló szoftver.”

A Numbers '08 program megkönnyíti jól áttekinthető, érthető és látványos táblázatok, diagramok készítését. Bármely cella és táblázat-részlet szabadon mozgatható, átrendezhető, a módosításokat a belső összefüggések és a 150 beépített függvény is követik. A függvények gyűjteménye átöleli a matematikai, statisztikai, dátum- és időkezelési, pénzügyi feladatok teljes körét. Lehetőség van látványos 2D és 3D grafikonok előállítására, melyek szintén dinamikusan követik a táblázatba foglalt adatok változásait.

A Pages '08 két jól különválasztott üzemmóddal rendelkezik: a folyamatos szöveges anyagok kényelmes kezelése illetve a bonyolult tördelési képű oldalak előállítása céljaira. A program lehetőséget biztosít 140 előre elkészített sablon és minta használatára, vagy személyre szabására is. A helyzet-érzékeny paletták nagy mértékben megkönnyítik a munkát, míg a változások követését biztosító új funkciók a csoportmunkát is támogatják. Lehetőség van a különböző felhasználók által végzett módosítások különböző színnel történő megjelenítésére, majd a változtatások egységes szerkezetben áttekintésére, összefűzésére, jóváhagyására.

A Keynote '08 program az új Smart Builds szolgáltatásnak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbb, kényelmesebb és intuitívabb megoldást kínál animációk létrehozására. Haladó felhasználók komplex A-B mozgásokat is létrehozhatnak a Keynote '08 programban, elmozdulással, skálázással, elforgatással, vagy akár az alfa-csatorna dinamikus kezelésével is. Az új Keynote '08 verzió természetesen újabb szöveges effekteket, áttűnéseket és mintákat is tartalmaz.

Az iWork '08 csomag szoftverei képesek Microsoft Word, PowerPoint és Excel, valamint AppleWorks anyagok — szövegek, táblázatok és bemutatók — beolvasására. Az elkszült dokumentumok elmenthetők Microsoft Office formátumokba vagy kiválóan hordozható, kompakt Acrobat PDF állományokba.

Az iWork '08 próbaváltozata letölthető az Apple webhelyéről.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr41140564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdSafari · http://www.adsafari.hu 2007.08.15. 13:46:18

tegnap óta már tesztelés alatt van nálam. eddig kellemesen csalódtam benne, s minden Mac-es felhasználónak csak ajánlani tudom. sokkal gyorsabb az elődjénél, s ami fontosabb jobban használja a laptop akkumulátorát. magyar nyelvezettel nem igazán boldogul, még aspell plugin segítségével sem, ám ez más nyelveknél tökéletes.

a táblázat kezelőből hiányolom a PIVOT alkalmazást, ám ezt egyéb képletekkel azért ki lehet váltani.

grafika, felhasználó felület szerintem: A+

:)))

kíváncsi vagyok a véleményetekre...

thanks

AdSafari · http://www.adsafari.hu 2007.08.15. 13:49:26

még egy dolog: akit érdekelne a 30napos trial verzió után az iWork'08 megvásárlása, 2 héten belül a magyar Mac Store-ok polcain is meg fogjátok találni. addig tökéletes a trial is, hisz nincs limitálva :)