Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone 15 akkumulátor titkai

2023. szeptember 21. 07:20 - Pro Blogger

iphone-15-battery-isnt-a-huge-improvement-over-its-predecess_7eaz.jpg

Az új iPhone 15, ami hivatalosan pénteken kerül forgalomba, nem csak az Apple által kiemelt fejlesztésekkel érkezik, hanem két olyan újdonsággal is amit főleg a profi felhasználók fogják igazán értékelni. Az új almás mobilokon mostantól könnyedén lekérdezhetsz néhány kritikus információt a készülék használatáról és öregedéséről, anélkül, hogy bonyolult trükköket kellene alkalmaznod.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy az iPhone most már megmutatja az akkumulátor hány töltési cikluson ment keresztül. Ez azért kritikus, mert a lítium-ion akkumulátorok kapacitása minden újabb töltési ciklussal egy kicsit csökken, ami az iPhone üzemidejére és teljesítményére is hatással lehet. Bár eddig is volt mód arra, hogy kiderítsd az iPhone-od hányszor került feltöltésre, ehhez bonyolult módszereket kellett alkalmaznod. Most viszont ezt az információt ugyanolyan egyszerűen lekérdezheted, mint mondjuk az iOS verziószámát a Beállításokban.

Ezen kívül az új iPhone 15-ök képesek lesznek megmutatni a gyártási és az első használatba vételi dátumokat is. Ez különösen hasznos lehet, ha használt vagy újnak hirdetett, de valójában régebbi készüléket szeretnél vásárolni.

Ráadásul az iPhone 15-ökben találsz egy új opciót is, ami alapértelmezetten nincs bekapcsolva. Ha aktiválod, a telefonodat úgy utasíthatod, hogy csak maximum 80%-ig töltse az akkumulátorát. Ez jelentősen meghosszabbíthatja az akku élettartamát bizonyos használati minták mellett, de persze azzal a kompromisszummal, hogy gyakrabban kell majd töltened a készüléket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr1918218429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása