Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone 15 kamera

2023. szeptember 19. 11:42 - Pro Blogger

tetraprizma.png

Az Apple nemrégiben bemutatta az iPhone 15 készüléksorozatot, amely számos új kamerafunkcióval rendelkezik. A vállalat két vezetője, Jon McCormack és Maxime Veron, részletesen beszélt a kamera fejlesztéseiről és a mögöttük álló filozófiáról.

Az Apple kamerái és alkalmazásai mögötti filozófia egyszerű: ne állj az útjában a felhasználónak. A vállalat úgy tervezte meg az alkalmazást és a kamera működését, hogy az egyszerű és átlátható legyen, miközben elegendő beállítási lehetőséget biztosít a fotózás szerelmeseinek. A cél az, hogy az emberek könnyedén készíthessenek kiváló minőségű fényképeket és videókat egyetlen gombnyomással, anélkül, hogy egyéni beállításokkal kellene bajlódniuk.

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellekben több fókusztávolság közül lehet választani, amelyeket az alkalmazásban található gombbal lehet kiválasztani. Ez nem csak egy egyszerű választás, hanem egy olyan funkció, amelyet neurális magok irányítanak, hogy optimalizálják a beállításokat.

A fókusztávolság választása csak a fotómódokban érhető el. McCormack elmagyarázta, hogy ez a fotófeldolgozás és a videó közötti különbségek miatt van. A ProRes Log videózáskor az expozíciót középértékre állítják, mivel nincs hangtérképezés, így a felhasználóknak sokkal pontosabb kontrolljuk van az expozíció felett.

A ProRes videó esetében a videósok az USB 3.0 sebességeket használhatják, hogy közvetlenül egy külső SSD-re rögzítsenek. Azonban vannak korlátai is ennek a funkciónak. Az Apple csak akkor engedélyezi a közvetlen rögzítést egy külső SSD-re, ha ProRes formátumot használnak. Más formátumok esetében a videókat közvetlenül az iPhone tárhelyére rögzítik.

Az Apple az új alapértelmezett kamera kimenetként beállította a 24MP HEIF-et. Ennek oka nem csak az, hogy hatékony fájlméretet kínál, hanem azért is, mert több beállítási lehetőséget biztosít a képek feldolgozásakor. A 24MP-es képeknél több dinamikus tartomány érhető el, mivel 24 megapixeles képkészítéskor 12 magas és 12 alacsony felbontású képet készítenek, majd ezeket összefűzik.

Az Apple kameraalkalmazásának megközelítése egyszerű és zavaró tényezőktől mentes. A felhasználók megnyithatják az alkalmazást, megnyomhatják az exponálógombot, és tudják, hogy a lehető legjobb képet kapják. Azok számára, akik több beállítást vagy funkciót szeretnének, a harmadik féltől származó alkalmazásokat ajánljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr2618217469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása