Apple Blog

Alma minden napra

Új funkciók az Apple Musicban az iOS 17 frissítéssel

2023. szeptember 25. 15:40 - Pro Blogger

apple-music.png

Az Apple nemrégiben dobta piacra az iOS 17-et, amely számos új funkciót hozott az Apple Music szolgáltatásához. Egyik ilyen a Crossfade, amely lehetővé teszi a zeneszámok közötti zökkenőmentes átmenetet. Mostantól nem lesz szünet a dalok között; ahogy az egyik szám véget ér és elhalkul, máris kezdődik a következő. A felhasználók választhatnak 1-12 másodperces átmenetet, amelynek köszönhetően a zene sosem áll meg. Úgy tűnik az Apple ezzel a funkcióval is közelebb szeretne kerülni a Spotifyhoz, amely már régóta kínál hasonló lehetőséget.

Az új közös lejátszási listák funkcióval a barátok és családtagok hozzáadhatnak, átrendezhetnek és eltávolíthatnak dalokat egy közös Apple Music lejátszási listából. Több emberrel is létrehozható egy-egy lejátszási lista, mindenki hozzászólhat a dalokhoz és akár hangulatjelekkel is reagálhat a lejátszási listában szereplő dalokra. Bár ez a funkció jelenleg még nem érhető el, egy későbbi iOS 17-es frissítéssel kerül majd bevezetésre.

Az iOS 17 a SharePlay élményt is elhozza az Apple Music szolgáltatásba a CarPlay-en keresztül. Így az autóban mindenki lejátszhatja kedvenc dalait és akár hozzá is adhat zenét a lejátszási listához. Az autótulajdonosnak, akinek az iPhone-ja az autóhoz van csatlakoztatva Apple Music előfizetéssel kell rendelkeznie ahhoz, hogy ez a funkció működjön, azonban az utasoknál nincs ilyen megkötés.

Az Apple Music frissített interfésze is számos újítást kínál. Mostantól, ha megérinted a hárompontos ikont egy lejátszott vagy egy lejátszási listában lévő dal mellett, megjelenik a dal úgynevezett kreditje. Láthatod, hogy ki játszik az egyes hangszereken és ki készítette, írta és szerezte a dalokat. Ez egy fontos lépés a művészek elismerése felé és segít a rajongóknak megtalálni a szükséges információkat anélkül, hogy más webhelyekre kellene hagyatkozniuk az infók megtalálásában.

Az interfész frissítése során az albumokhoz teljes képernyős animált grafikák is rendelkezésre állnak és az albumborítókat úgy tervezték, hogy szépen beleolvadjanak a zenelejátszóba. Ha a zenelejátszót minimális nagyságúra állítod, egyfajta lebegő effektus jelenik meg, amely mélységet ad neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr8518221739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása