Apple Blog

Alma minden napra

Barbra Streisand és az Apple különleges esete

2023. november 07. 14:22 - Pro Blogger

barbra.jpg

A technológiai fejlődés és a hírnév különös találkozása történetét hozza el nekünk Barbra Streisand legújabb kalandja. Az ikonikus énekesnő és színésznő, aki hamarosan piacra dobja várva várt önéletrajzi könyvét, "My Name is Barbra" címmel, nemrégiben szembesült a modern kor egyik apró, de számára jelentős problémájával. A digitális világban élve számos kényelmet élvezhetünk, ám ezek a kényelmek soha nem mentesek a hibáktól. Streisand esetében ez a hiba az Apple digitális asszisztensének, Sirinek a kiejtési hibájában nyilvánult meg.

A kétszeres Oscar-díjas művésznő nevének helytelen kiejtése nem hagyta nyugodni Streisandot, aki nem tűrte tovább, hogy a Siri folyamatosan "z"-vel ejti a nevét, miközben az "sz"-vel lenne helyes. A 81 éves sztár nem habozott és egy olyan lépést tett, amely sokak számára csupán álom marad: közvetlenül az Apple vezérigazgatójához, Tim Cookhoz fordult a problémával. Cook kedves gesztusa, hogy eleget tett Streisand kérésének és utasította a Siri fejlesztőit a kiejtés módosítására, jól mutatja, milyen előnyökkel járhat a hírnév.

Ez a történet nem csupán egy érdekes anekdota a hírességek világából, hanem rávilágít arra is, hogy a technológiai óriások milyen mértékben vannak kitéve a felhasználói visszajelzéseknek, még ha azok a világ legismertebb személyiségeitől érkeznek is. A digitális asszisztensek és a mesterséges intelligencia fejlődése során elengedhetetlen, hogy a szoftverek képesek legyenek az emberi beszéd finomságainak megértésére és helyes reprodukálására. Streisand esete rámutatott, hogy még a legnagyobbaknak is van hova fejlődniük ezen a területen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr6318253255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása