Apple Blog

Alma minden napra

Kiderült mikor érkezhet az Apple Vision Pro

2024. január 11. 09:44 - Pro Blogger

avp.jpgEgy igazán izgalmas technológiai újdonságról érkeztek új hírek: az Apple bejelentette az Apple Vision Pro megjelenését, ami egy kibővített és virtuális valóság szemüveget jelent. Lássuk, mi mindenre számíthatunk ettől az új kütyütől!

Mikor jelenik meg?

Az Apple tavaly mutatta be először ezt a szemüveget, és most már tudjuk, hogy a termék február másodikától lesz kapható az Egyesült Államokban. Az előrendelések pedig már január 19-én indulnak. A hír a Macrumors oldalról származik, és megerősíti a tavalyi pletykákat.

Az Apple Vision Pro várhatóan nem lesz olcsó: az ára körülbelül 3500 dollár, ami nagyjából 1,2 millió forint. Ezzel az árral az amerikai piacon sem várható, hogy tömegtermékké válik. Az európai megjelenés időpontja még kérdéses.

Mire számíthatunk?

Az új eszköz felhasználói számára az Apple TV alkalmazásban több mint 150 3D-s film- és TV-műsor lesz elérhető. A játékok terén sem lesz hiány, hiszen az Apple Vision Pro több mint 250 játékot támogat az Apple Arcade-on keresztül. A Verge hozzáteszi, hogy a cég további tartalmakat is ígér a jövőben.

Az alapmodell 256 gigabájtos tárhellyel érkezik. A csomagban található egy akkumulátor, USB-C-s töltőkábel és adapter, tisztítókendő, valamint egy védőtok is. Az igazán figyelemre méltó azonban az, hogy az induláskor több mint egymillió alkalmazás lesz elérhető a visionOS App Store-jában. Ez annak köszönhető, hogy az iOS/iPadOS-appokat is portolni lehet rá.

Mit hozhat ez az új technológia?

Az Apple Vision Pro megjelenése várhatóan nagy hatással lesz az AR-VR piacra. Sokan reménykednek abban, hogy ez az eszköz fellendíti a jelenleg nem túl népszerű AR-VR piacot. Egy ilyen innovatív termékkel az Apple ismét meghatározó szereplővé válhat ezen a területen.

Bár az Apple Vision Pro ára magas, a technológiai újítások és a hatalmas alkalmazás-kínálat mindenképpen figyelemre méltó. Ez az eszköz nem csak az Apple rajongói, hanem az AR-VR technológia iránt érdeklődők számára is izgalmas lehetőséget jelent.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr1418300623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása