Apple Blog

Alma minden napra

Új funkciók az iOS 18.1 beta 3-ban: tisztább képek, okosabb értesítések

2024. augusztus 30. 14:05 - Pro Blogger

io181.jpgAz Apple nemrég kiadta az iOS 18.1 harmadik bétáját, amely számos új funkciót és fejlesztést hozott a felhasználók számára, különösen az Apple Intelligence területén. Íme néhány izgalmas újdonság, amit érdemes kipróbálni, ha már telepítetted a bétát.

Clean Up funkció a Fotókban
Az egyik legérdekesebb újítás a "Clean Up" nevű funkció a Fotók alkalmazásban. Ezzel az eszközzel könnyedén eltávolíthatod a nem kívánt tárgyakat egy képről. Egyszerűen kiválasztod a "Clean Up" opciót a fotószerkesztőben, majd ráböksz arra, amit eltüntetnél. A funkció különlegessége, hogy javaslatokat tesz arra, mely objektumokat lehetne eltávolítani, ezeket egy fénylő körvonal jelzi. Így nem kell pontosan megrajzolnod az eltávolítani kívánt területet, elég csak rákoppintani és már el is tűnik.

Alkalmazás értesítések összefoglalva
A korábbi bétákban az értesítési összefoglalók csak a Messages és a Mail alkalmazásokban voltak elérhetők. Az iOS 18.1 beta 3-ban viszont már minden alkalmazás értesítéseit összefoglalhatod. Ezzel a funkcióval részletesebb képet kaphatsz az érkező üzenetekről és értesítésekről, anélkül, hogy be kellene lépned az alkalmazásokba. Te döntheted el, hogy mely alkalmazásoknál szeretnéd ezt bekapcsolni, vagy akár az összesre alkalmazhatod egyszerre.

Régiókorlátozás feloldása
Az Apple Intelligence jelenleg csak amerikai angol nyelven érhető el és eddig az Egyesült Államokra kellett állítani a régiót, hogy használni lehessen. Az új bétával azonban ez a korlátozás megszűnt, így bárhol a világon kipróbálhatod az Apple Intelligence-t, amennyiben a készüléked nyelve és a Siri nyelve amerikai angolra van állítva. Fontos megjegyezni, hogy az EU-ban és Kínában továbbra sem aktiválható ez a funkció, mivel ezekben a régiókban szabályozási problémák miatt le van tiltva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9818478565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása