Apple Blog

Alma minden napra

Valóban elegendő 8Gb?

2023. november 10. 16:33 - Pro Blogger

14-inch-macbook-pro-header-2-scaled.jpg

Az új generációs Apple Macbook Pro modellek piacra kerülésével egyre több szakértő és felhasználó teszi fel a kérdést: vajon elegendő-e az alapkonfigurációban kínált 8 GB rendszermemória a modern felhasználói igények kielégítésére? Az Apple egyik vezető szóvivője szerint a gépeikben található 8 GB memória használati hatékonysága felér egy átlagos számítógép 16 GB-os memória teljesítményével. Ez a kijelentés számos kérdést vet fel a technológiai ismeretekkel rendelkező közönség körében, hiszen a memória mennyisége és a rendszer hatékonysága közötti összefüggés nem ilyen egyértelmű.

Tovább
Szólj hozzá!

Apple Watch akksi bajok

2023. november 08. 07:23 - Pro Blogger

watchos10.jpg

A technológiai innovációk világában az új szoftverfrissítések gyakran hoznak magukkal izgalmas újításokat, de néha váratlan problémákat is. Az Apple Watch tulajdonosok egy csoportja nemrégiben szembesült egy ilyen kellemetlen meglepetéssel, amikor az eszközeik akkumulátorának élettartama drasztikusan csökkenni kezdett. A watchOS 10.1 frissítés után több felhasználó is tapasztalta, hogy órájuk akkumulátora szokatlanul gyorsan merül. A jelenség nem válogatott, érintette a régebbi modelleket, mint az Apple Watch Series 5, és a legújabbakat, például az Apple Watch Ultra 2-t is.

Tovább
Szólj hozzá!

Barbra Streisand és az Apple különleges esete

2023. november 07. 14:22 - Pro Blogger

barbra.jpg

A technológiai fejlődés és a hírnév különös találkozása történetét hozza el nekünk Barbra Streisand legújabb kalandja. Az ikonikus énekesnő és színésznő, aki hamarosan piacra dobja várva várt önéletrajzi könyvét, "My Name is Barbra" címmel, nemrégiben szembesült a modern kor egyik apró, de számára jelentős problémájával. A digitális világban élve számos kényelmet élvezhetünk, ám ezek a kényelmek soha nem mentesek a hibáktól. Streisand esetében ez a hiba az Apple digitális asszisztensének, Sirinek a kiejtési hibájában nyilvánult meg.

Tovább
Szólj hozzá!

Megérkeztek a legújabb Apple chipek

2023. október 31. 11:06 - Pro Blogger

applescaryfast.png

Az Apple hajnalban tartott egy nagyon izgalmas bemutatót, ahol a legújabb technológiai fejlesztéseiket mutatták be. Az esemény, melyet "ijesztően gyors" néven hirdettek az új M3-as chipcsalád bemutatására összpontosított. Az Apple ezen az eseményen ismét úttörő szerepet vállalt, hiszen ők az elsők, akik három nanométeres technológiával készült chipeket alkalmaztak asztali számítógépekben és laptopokban.

Tovább
Szólj hozzá!

Mire számíthatunk az Apple legújabb bemutatóján?

2023. október 30. 11:20 - Pro Blogger

apple-scary-fast-mac-event-oct-30-2023-1024x698.jpg

Az Apple a múlt héten jelentette be októberi eseményét, amely egy különleges időpontban, október 30-án, 5:00-kor kezdődik a Csendes-óceáni idő szerint. Ez az első alkalom, hogy az Apple esti időpontban rendez eseményt, így az egész tech világ izgatottan várja a bemutatót.

Tovább
Szólj hozzá!

Összehajtható iPad a láthatáron?

2023. október 20. 11:30 - Pro Blogger

foldableipad.jpg

Az Apple mindig is az innováció élvonalában állt és reméljük, hogy a közeljövőben sem lesz ez másképp. Bár sokan várták már az összehajtható iPhone megjelenését, úgy tűnik, hogy az Apple egy másik irányba mozdulhat el: az összehajtható iPad felé.

Tovább
Szólj hozzá!

Az Apple Wallet és a brit bankok

2023. október 09. 07:04 - Pro Blogger

applewallet.jpg

Az Apple Wallet alkalmazás új funkciójával az Egyesült Királyságban élő felhasználók most már a brit bankjaik folyószámla-egyenlegét is nyomon követhetik. Az innováció nem csak az egyenlegek megtekintését teszi lehetővé, hanem a tranzakciók előzményeit is áttekinthetik a felhasználók. Ráadásul, amikor az Apple Pay szolgáltatással vásárolnak az egyenlegek is megjelennek, ami hosszú távon segítheti a pénzügyi tudatosságuk növelését.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása