Apple Blog

Alma minden napra

Az Apple Wallet és a brit bankok

2023. október 09. 07:04 - Pro Blogger

applewallet.jpg

Az Apple Wallet alkalmazás új funkciójával az Egyesült Királyságban élő felhasználók most már a brit bankjaik folyószámla-egyenlegét is nyomon követhetik. Az innováció nem csak az egyenlegek megtekintését teszi lehetővé, hanem a tranzakciók előzményeit is áttekinthetik a felhasználók. Ráadásul, amikor az Apple Pay szolgáltatással vásárolnak az egyenlegek is megjelennek, ami hosszú távon segítheti a pénzügyi tudatosságuk növelését.

Az újítás az iOS 17.1 fejlesztői béta verziójában kerül először bemutatásra, de csak azok számára lesz elérhető az Egyesült Királyságban, akik olyan bankok ügyfelei, amelyek támogatják az Apple Pay-t. Ilyen bankok például a Barclays, HSBC, Lloyds, RBS, Monzo és Starling. A Wallet alkalmazáson keresztül a felhasználók biztonságosan engedélyezhetik az integrációt egy OAuth-folyamat segítségével, ami átirányítja őket a bankjuk alkalmazásához vagy weboldalához a kapcsolat hitelesítéséhez.

Az Apple mindig nagy hangsúlyt fektet az adatvédelemre. Az új funkcióval lekérdezett adatokat kizárólag a felhasználó készülékén tárolják, és nem az Apple szerverein. Bár sok nemzetközi Apple-felhasználó panaszkodik, hogy bizonyos funkciók csak az Egyesült Királyságban érhetők el, az Apple most is csak ott vezeti be ezt az újítást, mivel a briteknél egy interoperábilis nyílt banki szabvány támogatja azt. Más régiókban, mint például az USA-ban, nem olyan egyértelmű az út egy ilyen funkció bevezetéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9018229177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása