Apple Blog

Alma minden napra

1. Apple, 2. Samsung... milyen lista ez?

2024. január 17. 15:13 - Pro Blogger

appleazelso.png

Az Apple megelőzte a Samsungot a mobiltelefon-piacon, több iPhone-t adva el, mint bármilyen más mobil a világon.

2023-ban az Apple vált a legnagyobb okostelefon-szállítóvá, a Samsungot megelőzve - ez derül ki az IDC és a Canalys elemzőcégek jelentéseiből.

Az IDC adatai szerint az Apple 234,6 millió készüléket szállított, a Samsung 226,6 millióval szemben, ezzel 20,1%-os piaci részesedést érve el és 3,7%-kal erősödve az előző évhez képest. A Samsung részesedése 19,4%-ra csökkent. A Xiaomi, az Oppo és a Transsion is jelentős szereplők, 145,9 millió, 103,1 millió, és 94,9 millió eladott telefonnal.

mobilephonetracker2023.png

Érdemes kiemelni, hogy 13 év óta először sikerült az Apple-nek legyőznie a Samsungot. A prémium okostelefonok iránti növekvő érdeklődés hozzájárult az Apple növekedéséhez, ami már a piac több mint 20%-át teszi ki.

A Samsung pozícióját nem csak az Apple, hanem más androidos gyártók, mint a Huawei, OnePlus, Honor és Google is veszélyeztették. A Huawei különösen figyelemre méltó, mivel 5G-s Mate 60 Pro modelljébe sikeresen építette be a SMIC fejlett 7 nm-es processzorát.

Az IDC és a Canalys szerint a negyedéves kiszállítások 8-8,5%-kal nőttek, jelezve a piac erősödését. Az Apple és a Samsung mellett a Xiaomi, Oppo, Transsion, Huawei, OnePlus, Honor, Google kulcsszavak kiemelendők a mobilpiac változásainak megértéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9718305089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása