Apple Blog

Alma minden napra

Jön az iPhone 16

2024. augusztus 27. 17:21 - Pro Blogger

appleevent_glowtime.webp

Az Apple hivatalosan bejelentette 2024 legjobban várt eseményét, ahol bemutatkozik az új iPhone 16 széria. A szeptember 9-én tartandó esemény "It’s Glowtime" néven fut és nem csak a legújabb iPhone modelleket, hanem számos más Apple terméket és újítást is felvonultat.

Mikor és hol zajlik az esemény?

Az Apple szeptember 9-én, hétfőn tartja az eseményt, amelyre az Apple Parkban kerül sor, de világszerte élőben lehet követni. Az esemény helyi idő szerint 10 órakor kezdődik Kaliforniában, ami Magyarországon este 7 órának felel meg. A teljes bemutatót az Apple hivatalos weboldalán, az Apple TV alkalmazásban és a YouTube-on lehet majd élőben nézni​.

Mit várhatunk az új iPhone 16-tól?

Az esemény főszereplője természetesen az új iPhone 16 és annak variánsai lesznek. Az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus modellek mellett a Pro sorozat is frissül, amely magában foglalja az iPhone 16 Pro-t és az iPhone 16 Pro Max-et.

Újdonságok az iPhone 16-ban:

A18 chip: Az összes modell, beleértve a bázis változatokat is, az új A18 chipet kapja, amely nagy előrelépést jelent a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területén​.
Kamera újítások: Új Capture gomb a gyorsabb kameraelérés érdekében, és a vertikálisan elhelyezkedő kamera szett is változik, hogy támogassa a térbeli videórögzítést​.
Új színek: Az alapmodellek olyan színekben érkeznek, mint a kék, zöld, rózsaszín, fehér és fekete, míg a Pro modellek titán árnyalatokkal bővülnek.

Mit tud a Pro változat?

Az iPhone 16 Pro és a Pro Max modellek nagyobb, 6.3 és 6.9 hüvelykes kijelzőkkel érkeznek, és a legújabb A18 Pro chipet kapják, amely még erősebb teljesítményt biztosít. Ezek a modellek különösen a fotósok és videósok számára készülnek, köszönhetően az 5x optikai zoomra képes kamerának​.

További bejelentések

Az eseményen várhatóan bemutatkozik az Apple Watch Series 10 is, amely nagyobb, 45 mm-es és 49 mm-es kijelzőkkel, valamint új egészségügyi funkciókkal és szenzorokkal érkezik. Ezenkívül az Apple Watch Ultra 3 is megjelenik, jobb teljesítménnyel és új szoftverekkel​.

Az esemény során az Apple bejelenti a legújabb szoftverfrissítéseket is, beleértve az iOS 18-at, iPadOS 18-at, watchOS 11-et és a macOS Sequoia-t​.

Apple Intelligence fókusz

Az idei esemény egyik központi eleme a mesterséges intelligencia lesz, különösen az új A18 chip képességeinek köszönhetően. Az "It’s Glowtime" szlogen és az esemény animációi is erre utalnak, amelyben a Siri új felhasználói felületét egy gyönyörű, színes fényjáték veszi körül. Az új Siri funkciókat azonban csak az iPhone 16 tulajdonosai élvezhetik majd teljes mértékben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr4518476647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása