Apple Blog

Alma minden napra

Változás az Apple vezetőségében: Új pénzügyi igazgatót kap a cég

2024. augusztus 28. 07:29 - Pro Blogger

apple_penzugyi_igazgato.webp

Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy 2025 januárjában Luca Maestri, a cég jelenlegi pénzügyi igazgatója (CFO), átadja a helyét utódjának. Maestri egy évtizedig vezette az Apple pénzügyeit, és hatalmas szerepe volt a vállalat sikerének formálásában. Az ő irányítása alatt az Apple bevétele több mint kétszeresére nőtt, míg a szolgáltatási bevételek ötszörösére ugrottak.

Új vezető a pénzügyi csapat élén
Az új CFO, Kevan Parekh, aki már több mint egy évtizede dolgozik az Apple-nél, a pénzügyi tervezésért és elemzésért felelős alelnöki posztról lép elő. Parekh széleskörű tapasztalattal rendelkezik, korábban a Thomson Reuters-nél és a General Motors-nál is vezető pozíciókat töltött be. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint Parekh "rendkívüli intellektussal, bölcs ítélőképességgel és pénzügyi zsenialitással" bír, amely alkalmassá teszi őt a pénzügyi igazgatói szerep betöltésére.

Luca Maestri szerepe a jövőben
Bár Maestri lemond a CFO posztról, továbbra is az Apple-nél marad, ahol a vállalati szolgáltatások csapatát fogja vezetni, beleértve az informatikai rendszereket, az információbiztonságot, valamint az ingatlanfejlesztést. Ez az átmenet az Apple-nél ritkán tapasztalható vezetőváltások közé tartozik, és biztosítja a folyamatos stabilitást a cég számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr2018476653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása