Apple Blog

Alma minden napra

USB-C port: Mit csatlakoztathatsz hozzá?

2024. szeptember 01. 07:57 - Pro Blogger

usbc.webp

Az iPhone 15 egyik legizgalmasabb újítása a Lightning csatlakozó USB-C portra való cseréje, amely számos új lehetőséget nyitott meg a felhasználók számára. Nézzük meg, milyen eszközöket és kiegészítőket csatlakoztathatsz az új iPhone-hoz!

Univerzális USB-C töltés
Az USB-C portnak köszönhetően mostantól egyetlen kábel elegendő lehet az összes Apple eszközöd töltésére. Az iPhone 15 ugyanazzal az USB-C kábellel tölthető, amelyet már a Mac-edhez vagy iPadedhez is használsz. Sőt, a telefonod akár más eszközöket is tölthet, például az AirPods-odat vagy az Apple Watch-odat, ha azok lemerülnének.

Külső kijelzők 
Az USB-C csatlakozóval az iPhone 15-öt könnyedén összekötheted külső kijelzőkkel is, például monitorral vagy TV-vel. Ehhez csak egy USB-C-HDMI kábelre van szükséged, amellyel akár 4K felbontásban is tükrözheted a telefon képernyőjét, így egyszerűen megoszthatod a fotóidat, videóidat vagy akár prezentációidat is.

Helyi tárhely bővítése
Az új port lehetőséget ad arra is, hogy külső merevlemezeket vagy SD-kártya olvasókat csatlakoztass az iPhone-hoz, így bővítve a tárhelyet. Ez különösen hasznos lehet, ha nagy felbontású, ProRes formátumú videókat rögzítesz, mivel ezek hatalmas tárhelyet igényelnek. Az iPhone 15 Pro USB 3.0 sebességgel akár 10 Gbps adatátvitelt is lehetővé tesz.

Kiegészítők csatlakoztatása
Az iPhone 15 USB-C portja számos más kiegészítővel is kompatibilis. Csatlakoztathatsz például hardveres billentyűzetet, vezetékes internetet (Ethernet), vagy akár MIDI billentyűzetet is, ha zenét szeretnél készíteni útközben. Emellett a vezetékes fejhallgatók is egyszerűen használhatók az iPhone 15-tel, így egyetlen eszközzel csatlakozhatsz a telefonodhoz, iPadedhez és Mac-edhez is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr4818479237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása