Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone 16 Pro új kamerája: végre javítják a makró mód hibáit

2024. szeptember 07. 08:06 - Pro Blogger

i16procam.jpg

Az iPhone 16 Pro egyik legnagyobb újítása a 48 MP-es Ultra Wide kamera, amely jelentős előrelépés a makró fotózás terén. Az eddigi modelleknél sok felhasználó számára problémát jelentett, hogy a makró mód automatikusan átváltott az alacsonyabb felbontású Ultra Wide kamerára, ami gyengébb minőségű képeket eredményezett. A 16 Pro azonban megoldja ezt a gondot és az új Ultra Wide lencse képes lesz felvenni a versenyt a fő kamerával. Ez azt jelenti, hogy a makró fotózás során nem kell többé kompromisszumot kötni a képminőség rovására.

Mi a makró mód?
A makró mód lehetővé teszi, hogy rendkívül közelről készítsünk éles képeket, például virágokról, rovarokról vagy más apró tárgyakról. Az iPhone korábbi modelljeinél a makró fotózáshoz az Ultra Wide kamera vált aktívvá, amit egy virág ikon jelez a kamera alkalmazásban. Ez a váltás azonban sokszor csökkentette a kép minőségét, különösen akkor, ha a fényviszonyok nem voltak ideálisak. Az új iPhone 16 Pro kamerája viszont megszünteti ezt a hibát.

Mi változik a 48 megapixeles Ultra Wide kamerával?
Az új kamera sokkal részletgazdagabb és élesebb képeket fog készíteni makró módban is. Ez a fejlesztés azt jelenti, hogy nem kell többé aggódni amiatt, hogy a makró mód bekapcsolása rontja a képminőséget. Az Apple célja, hogy a felhasználók zökkenőmentesen használhassák a kamerát, anélkül, hogy észrevennék a váltást a különböző lencsék között. Az új rendszer annyira fejlett, hogy akár el is hagyhatják a makró módot jelző virág ikont, mivel az automatikus váltás már nem jelent minőségbeli visszaesést.

Hogyan fog működni az új kamera?
Az iPhone 16 Pro intelligensen választ majd a fő és az Ultra Wide kamera között, a makró fotózás során anélkül, hogy a felhasználónak bármit észre kellene vennie. Az új lencsével a felhasználók képesek lesznek közeli felvételeket készíteni kompromisszumok nélkül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9618486013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása