Apple Blog

Alma minden napra

iPhone 16 és iPhone 16 Pro

2024. szeptember 10. 07:35 - Pro Blogger

iphoneok.jpg

Az Apple tegnapi bejelentése során bemutatta az új iPhone 16 és iPhone 16 Pro modelleket, amelyek számos innovatív funkcióval érkeznek. Mindkét készülék jelentős fejlesztéseket hoz, de fontos különbségek is akadnak közöttük, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha az új készülékek közül választasz.

iPhone 16: Egyszerűbb használat, új funkciók
Az iPhone 16 egyik legnagyobb újítása a készülék oldalán található Camera Control gomb, amely érintésérzékeny, és a fotózás, videózás egyszerűbbé tételét szolgálja. A gomb lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel készíts fotót, vagy éppen a csúszkával beállíthasd a zoom szintjét. Ez a funkció gyors és könnyen elérhető, különösen a hirtelen fotózási helyzetekben.

A kamera teljesítménye is nagyot fejlődött, beleértve a 48 megapixeles ultra-széles látószögű kamerát, amely még jobb felvételek készítését teszi lehetővé, sőt, már 3D videók és fotók rögzítésére is alkalmas, amiket az Apple Vision Pro eszközön nézhetünk vissza. Emellett az iPhone 16 már az A18 chip-pel érkezik, amely 30%-kal gyorsabb, mint elődje, így az Apple Intelligence mesterséges intelligencia funkciói is gyorsabbá válnak.

iphone16colors.webp

Az új színek vonzóvá teszik a modellt, mivel a klasszikus fekete, fehér és zöld árnyalatok mellett további friss tónusok is megjelentek. Az iPhone 16 mindezen újdonságokkal megőrizte a felhasználóbarát árazását, 799 dollártól elérhető, és szeptember 20-tól lesz megvásárolható.

iPhone 16 Pro: Profi funkciók és prémium élmény
Az iPhone 16 Pro és a Pro Max modellek még komolyabb fejlesztéseket hoznak. A Pro verzió 6.3 hüvelykes, míg a Pro Max 6.9 hüvelykes kijelzővel érkezik, amelyek minden eddiginél vékonyabb kávákkal rendelkeznek, ezzel még nagyobb kijelzőfelületet kínálva. Az Apple szerint az iPhone 16 Pro Max modellje minden idők legjobb iPhone akkumulátorával büszkélkedhet.

A Pro modellek legújabb fejlesztése a 48 MP-es Fusion Camera, amely képes nulla késleltetéssel 48 MP-es ProRaw és HEIF fotókat készíteni. Az új 5x teleobjektív pedig az eddigi legjobb nagyítást kínálja. A videók esetében a felhasználók élvezhetik a 4K felbontást 120 képkocka/másodperces sebességgel, valamint az új Audio Mix funkciót, amely képes a háttérzajokat intelligensen elkülöníteni a beszédhangtól. Ez a funkció különösen hasznos lehet vloggerek és tartalomgyártók számára, akik professzionális minőségű felvételeket szeretnének készíteni.

Az A18 Pro chip pedig minden eddiginél nagyobb teljesítményt nyújt, 16 magos neurális motorja 35 trillió műveletet képes végrehajtani másodpercenként, így az iPhone 16 Pro még hatékonyabban használja az AI funkciókat. Az eszközök négy különböző titánszínben érhetők el: fekete, fehér, természetes és egy különleges új színben, Desert Titanium néven.

iphone16prosize.webp

Az iPhone 16 Pro induló ára 999 dollár, a Pro Max modellé pedig 1 199 dollár, előrendelhetőek szeptember 13-tól, a hivatalos megjelenés pedig szeptember 20.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr3318488381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása