Apple Blog

Alma minden napra

Minden, amit tudnod kell az új Apple Watch, AirPods és iPhone készülékekről

2024. szeptember 11. 11:01 - Pro Blogger

applepark.jpgSzeptember 9-én az Apple ismét szerette volna lenyűgözni a világot, amikor bemutatta legújabb termékeit a 2024-es Apple Eventen. Az esemény középpontjában a Apple Watch Series 10, a AirPods 4 és az új generációs iPhone 16 készülékek álltak. Tim Cook és csapata részletesen bemutatta ezeket az innovációkat, amelyek új fejlesztéseket hoznak az egészség, a fitnesz, az audiotechnológia és a mindennapi élet szinte minden területére. Ebben a cikkben végigvesszük a legfontosabb bejelentéseket, és részletesen bemutatjuk az új termékek funkcionalitását.

Apple Watch Series 10

Az Apple Watch Series 10 az eddigi legvékonyabb és legnagyobb kijelzővel rendelkező Apple Watch, amely számos új funkcióval és technológiai újítással bővült. Ez az óra nemcsak a dizájn terén jelent előrelépést, hanem az egészséged és a napi tevékenységeid kezelésében is valamivel magasabb szintet képvisel.

Nagyobb és fejlettebb kijelző
Az Apple Watch Series 10 kijelzője az eddigi legnagyobb, 30%-kal több képernyőterületet biztosít, mint az előző modellek. A változás mm-ben is mérhető, mert a kisebb modell 42, a nagyobb 46 mm-re változott. Az új széles szögű OLED kijelző az Apple első ilyen technológiája, amely lehetővé teszi, hogy a képernyőt nagyobb szögből is könnyedén olvashasd. Ez különösen hasznos akkor, amikor gépelsz, autót vezetsz, vagy éppen sétálsz, hiszen nem kell közvetlenül ránézned a kijelzőre, hogy tisztán láss mindent.

display_static_dl3g4kjsxogi_large.jpg

A kijelző akár 40%-kal világosabb oldalról nézve, ami jelentősen megkönnyíti a mindennapi használatot. Az új Always-On mód lehetővé teszi, hogy a másodpercmutató is folyamatosan látható legyen, így az óra mindig "életben" van, még akkor is, ha nem használod aktívan.

Új dizájn és anyagok
Az Apple Watch Series 10 nemcsak technológiailag, hanem esztétikailag is előrelépést jelent. Az új Jet Black (fényes fekete) alumínium burkolat és a Rose Gold (rózsaarany) szín mind az eleganciát és kifinomultságot tükrözik. A burkolatot egy speciális, 30 lépésből álló eljárással polírozták, amely tartós és ragyogó felületet biztosít. Magyarul: kaptunk új színeket, ami nem egy valós fícsör, mégis percekig tudtak beszélni róla az eseményen.

A Titanium burkolat a tartósságot és könnyedséget ötvözi, hiszen 20%-kal könnyebb, mint a rozsdamentes acél, miközben erősebb is nála. Az óratokhoz illeszkedő fém szíjak, mint a Milanese Loop vagy a Link Bracelet még elegánsabb megjelenést kölcsönöznek az Apple szerint.

apple-watch-series-10-lineup-240909-1725917884407.jpg

Egészségügyi funkciók
Az egészség mindig is központi szerepet játszott az Apple Watch fejlesztésében és a Series 10 sem kivétel. Az órába beépített szenzorok segítségével figyelheted az atriális fibrilláció (szívritmuszavar) jeleit, mérheted a vér oxigénszintjét és most már sleep apnoe (alvási apnoe) figyelésére is képes. 

insights_cr4ajybkqp8i_large.jpg

Az Apple Watch Series 10 Breathing Disturbances funkciója éjszakai alvás közben figyeli a légzési zavart. Ha az óra rendszeresen észlel közepesen súlyos vagy súlyos alvási apnoe jeleit, értesítést küld, hogy fordulj orvoshoz. Ez a funkció azért kiemelkedő, mert az alvási apnoe komoly egészségügyi problémákhoz, például szívbetegségekhez és magas vérnyomáshoz vezethet, ha nem kezelik időben.

Ultra 3?
Nem, nincs Ultra 3, említésre sem került a bemutató során. Ellenben a Watch Ultra 2-höz érkezett egy új, ún. szatén fekete bevonat. Az értesülések szerint az Ultra 3-al egy nagyobb lépést szeretne tenni az Apple a későbbiekben, amelynek fejlesztése még folyamatban van.

ultra2black.jpg

Árak

Apple Watch 10 (alumínium, 42 mm)
Wifi – 189 990 forint
Mobilnettel – 239 990 forint

Apple Watch 10 (alumínium, 46 mm)
Wifi – 204 990 forint
Mobilnettel – 254 990 forint

Apple Watch 10 (titán, mobilnettel)
42 mm – 329 990 forint
46 mm – 354 990 forint

 

 

AirPods 4

Az új AirPods 4 jelentős fejlesztéseket hozott mind a komfort, mind az audio teljesítmény terén. Az Apple az eddigi legkényelmesebb AirPods modellt alkotta meg, amely tökéletesen illeszkedik szinte minden fülformához, miközben a H2 chipnek köszönhetően kiváló hangminőséget biztosít. Az elhangzottak szerint több ezer ember fülformáját analizálták annak érdekében, hogy megalkossák a leguniverzálisabb kialakítást, amely a legtöbb ember számára kényelmes viselet.

Fejlett zajszűrés és adaptív audio
Az AirPods 4 bevezeti az Active Noise Cancellation (aktív zajszűrés) funkciót, amely csökkenti a külső zajokat, például a városi forgalom vagy a repülőgépek zaját, így még alacsony hangerőn is kiváló hangélményt nyújt. Az Adaptive Audio funkció automatikusan alkalmazkodik a környezetedhez, folyamatosan figyeli a környezeti zajokat és azok függvényében módosítja a zajszűrés mértékét.

airpods4_1.jpg

A Conversation Awareness technológia lehetővé teszi, hogy amikor beszélgetésbe kezdesz valakivel, az AirPods automatikusan csökkenti a zene vagy más médiatartalom hangerősségét, majd visszaemeli, amikor végeztél.

airpods_4.jpg

Siri interakció és fejmozdulat vezérlés
Az Apple továbbfejlesztette az AirPods interakciós lehetőségeit Siri-vel. Az új fejmozdulat alapú vezérlés révén mostantól egyszerűen bólintással vagy fejrázással is válaszolhatsz Siri kérdéseire. Például, ha Siri feltesz egy kérdést, egyszerűen bólintva válaszolhatsz "igen", míg fejrázással "nem". Ez rendkívül kényelmessé teszi az interakciókat olyan helyzetekben, ahol a hangos válaszadás nehézkes lenne.

Az AirPods 4 töltőtokja is frissült: mostantól USB-C porttal érkezik, és a tok 30 órás akkumulátor-élettartamot biztosít, ami az AirPods esetében eddig a legjobb.

Hearing Aid
Az AirPods Pro 2egyik legnagyobb újítása, hogy mostantól klinikai minőségű hallókészülékként is használható. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a halláskárosodással élő felhasználók valós időben erősítsék fel a beszédhangokat és a környezeti zajokat, így könnyebben kommunikálhatnak és jobban érzékelhetik a környezetüket. Az AirPods Pro 2 Hearing Aid funkciója az Apple Hearing Study során gyűjtött hatalmas adathalmazra épül, amely lehetővé teszi, hogy az AirPods személyre szabott hallásprofil alapján dolgozzon, automatikusan alkalmazkodva a felhasználó hallási igényeihez. Ez a funkció különösen nagy előrelépés azok számára, akik enyhe vagy közepes fokú halláskárosodásban szenvednek.

És az AirPods Max?
Nem kényeztettek el bennünket. Csupán megújult színpaletta és az USB-C töltés lehetősége érkezett a termékhez.

max_colors.jpg

Árak

AirPods 4 – 59 990 forint
AirPods 4 zajkioltással – 84 990 forint

 

 

iPhone 16: Az intelligencia új korszaka?

Az esemény egyik legnagyobb durranása természetesen az új iPhone 16 és iPhone 16 Pro volt. Az Apple ezeknél a modelleknél az intelligens funkciók fejlesztésére fókuszált és bemutatta az új Apple Intelligence rendszert, amely generatív modelleken alapuló intelligens funkciókkal ruházza fel a készüléket.

all_colors_flhn5cmb1t26_xlarge.jpg

all_colors_fdpduog7urm2_xlarge.jpg

A18 chip
Az iPhone 16 alapja az új A18 chip, amely akár 30%-kal gyorsabb, mint az előző generáció. Az új, 16-magos neurális motor különösen a gépi tanulási feladatoknál jeleskedik, amelyek az Apple Intelligence rendszerét táplálják. A chip két nagy teljesítményű és négy energiatakarékos maggal rendelkezik, így nemcsak gyors, de rendkívül hatékony is, hozzájárulva a megnövekedett akkumulátor-élettartamhoz.

Az A18 processzor a legfejlettebb 3 nanométeres technológiával készül, ami lehetővé teszi, hogy még kisebb és gyorsabb tranzisztorokkal érjék el ezt a lenyűgöző teljesítményt.

Apple Intelligence: Személyre szabott élmények
Az új Apple Intelligence rendszer az iPhone 16 központi eleme, amely a generatív modellek révén számos személyre szabott funkciót kínál. A rendszer képes megérteni és létrehozni szövegeket, képeket és segít egyszerűsíteni a napi feladatokat. Az Apple nagy hangsúlyt fektetett a biztonságra is, így az adatokat az eszközön tárolják és nem osztják meg harmadik felekkel. Ízlés kérdése természetesen, de megannyi kérdést vet fel az, ha a telefonunk már az emailjeink szövegét, az üzenetink válaszait helyettünk írja meg. Hol marad az intuíció, a személyes stílus, a sajátos kifejezőkészség. Abban biztosak lehetünk, hogy a felturbózott gépi tanulás segítségével a stílusunkhoz igen hasonló módon tud majd megnyilvánulni, de hogy pontosan hova vezet ez... hát az sokáig még kérdés marad.

Az Apple Intelligence rendszernek köszönhetően a telefon képes automatikusan összefoglalni az e-maileket, segít megtalálni a fényképeket egyszerű leírás alapján (például: "Shani piros ruhában táncol") és még filmeket is készít a fényképeidből és videóidból egy rövid leírás alapján.

aintelligence.jpg

Ez a funkció először amerikai angol nyelven válik elérhetővé, később jönnek csak további nyelvterületek. A magyar nyelvről nem esett szó, az is elképzelhető, hogy belátható időn belül nem lesz elérhető számunkra.

Kamera: Az élmények megragadása
Az iPhone 16 új, 48 megapixeles Fusion kamera rendszerrel érkezik, amely képes az eddigieknél is jobb részletességgel rögzíteni a képeket. Az új kamera lehetőséget biztosít a 2x optikai zoomra, így nagyobb távolságból is kiváló minőségű felvételeket készíthetsz.

Az Ultra Wide kamera most már automatikus fókuszálással és makró fotózási képességekkel is bővült, így akár közelről is részletes képeket készíthetsz a legapróbb részletekről. Az iPhone 16 szintén támogatja a térbeli fotók és videók rögzítését, amelyek visszanézhetők az Apple Vision Pro segítségével, így teljes mértékben átélheted az emlékeket, mintha újra ott lennél.

Camera Control
Az iPhone 16 egyik legizgalmasabb újítása a dedikált kamera gomb, amely teljesen új szintre emeli a fotózási élményt. Ez a fizikai gomb az iPhone oldalán található és lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással gyorsan megnyisd a kamerát, bármilyen alkalmazásból vagy zárt képernyőről is. Ez különösen hasznos, amikor hirtelen kell megörökítened egy pillanatot, hiszen nem kell keresgélned a kamera ikonját, hanem egy gyors gombnyomással azonnal készíthetsz fotót vagy videót.

camera_control_hero_endframe_bra77khuxo6a_xlarge.jpg

A dedikált kamera gomb nemcsak egyszerű fotózásra alkalmas, hanem egy sor fejlett funkcióval rendelkezik. A gomb érzékenysége lehetővé teszi, hogy különbséget tegyen a könnyed érintés és a teljes kattintás között. Egy könnyed nyomással például előhívhatod az élő előnézetet, amely segít a kompozíció finomításában, míg a teljes kattintással azonnal elkészítheted a felvételt.

Ezen kívül a kamera gombbal történő ujjcsúsztatás segítségével gyorsan beállíthatod a zoomot, az expozíciót vagy akár a mélységélességet is, így teljes kontrollt biztosítva a fotózási élmény felett. A gomb kétfázisú működése lehetővé teszi, hogy először rögzítsd a fókuszt és az expozíciót, majd a gomb teljes lenyomásával elkészítheted a fotót.

Ez a funkció nemcsak a mindennapi felhasználóknak, de a profi fotósoknak is hasznos, mivel az iPhone 16 Pro esetében a Camera Control gomb még több kreatív lehetőséget kínál, így a legjobb minőségű képeket és videókat készítheted el egyetlen kattintással.

Árak

iPhone 16
iPhone 16 (128 GB) – 399 990 forint
iPhone 16 (256 GB) – 449 990 forint
iPhone 16 (512 GB) – 549 990 forint

iPhone 16 Plus
iPhone 16 Plus (128 GB) – 449 990 forint
iPhone 16 Plus (256 GB) – 499 990 forint
iPhone 16 Plus (512 GB) – 599 990 forint

iPhone 16 Pro
iPhone 16 Pro (128 GB) – 499 990 forint
iPhone 16 Pro (256 GB) – 549 990 forint
iPhone 16 Pro (512 GB) – 649 990 forint
iPhone 16 Pro (1 TB) – 749 990 forint

iPhone 16 Pro Max
iPhone 16 Pro Max (256 GB) – 599 990 forint
iPhone 16 Pro Max (512 GB) – 699 990 forint
iPhone 16 Pro Max (1 TB) – 799 990 forint

 

 

Összegzés

Az Apple 2024-es eseménye minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetett a személyre szabott intelligens funkciókra és az életminőség javítására. Az új Apple Watch Series 10 új egészségügyi funkciókat kínál, mint például az alvási apnoe felismerése, az AirPods 4 kényelmesebb és intelligensebb hangélményt nyújt, míg az iPhone 16 az Apple Intelligence segítségével új szintre emeli a felhasználói élményeket.

Az új készülékek nemcsak a technológia legújabb vívmányait képviselik, hanem azt is mutatják, hogy az Apple továbbra is elkötelezett amellett, hogy az emberek életét jobbá tegye innovációval és intelligens megoldásokkal. Sok kritika éri a kaliforniai vállalatot, hogy az utóbbi években nem elég innovatívak, kevés az új ötlet és szegényesek a funkciók. Mindezek ellenére az áraik magasak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr2618489061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása