Apple Blog

Alma minden napra

M4-es MacBook Pro szivárgás?

2024. október 07. 11:16 - Pro Blogger

mbpm4.png

Egy új, még be nem jelentett 14 hüvelykes MacBook Pro állítólagos kicsomagolási videója látott napvilágot az orosz Wylsacom YouTube-csatornán. A videót később a Bloomberg ismert elemzője, Mark Gurman is megosztotta a közösségi médiában.

Bár a videó hitelességét nem lehet teljes bizonyossággal megerősíteni, úgy tűnik, hogy ez a gép egy új alapmodell MacBook Pro lehet M4 chippel, amely számos érdekes újítást tartalmaz. A videóban és a szivárogtatott fotókon négy fontos fejlesztésre derült fény, amelyek a következő generációs MacBook Pro modellekhez kapcsolódhatnak:

25%-kal gyorsabb M4 chip
Az M4-es chip nagy újdonságot hozhat az Apple hordozható gépeinek teljesítményében. Az állítólagos videó alapján az új MacBook Pro 10-magos M4 CPU-val rendelkezik, míg a jelenlegi modellek még az M3 chippel dolgoznak, amely 8 magos. Egy meg nem erősített Geekbench 6 benchmark eredmény szerint az új chip akár 25%-kal gyorsabb is lehet az M3-as modellhez képest. Az Apple az M4-es chipet először a 2024 májusában megjelent iPad Pro modellekben mutatta be, ahol szintén 10-magos konfigurációval rendelkezett és hasonlóan jelentős teljesítménynövekedést kínált.

Alapértelmezett 16 GB RAM
Korábbi pletykák már említették, hogy az Apple a jövőben 16 GB RAM-ot kíván alapértelmezettként kínálni minden Mac-modelljéhez és a szivárgott csomagolás ezt látszik megerősíteni. Ha ez igaz, az új 14 hüvelykes MacBook Pro alapkiépítésben 16 GB memóriával érkezik majd, ami jelentős előrelépés a korábbi modellekhez képest. Azonban az is lehetséges, hogy ez egy egyedi konfigurációra utal, amelyet az Apple online boltjában lehet majd elérni.

Három Thunderbolt 4 port
A dobozon található információk alapján az új MacBook Pro alapmodell három Thunderbolt 4 porttal érkezik majd, szemben a jelenlegi modelleknél elérhető két Thunderbolt 3 porttal. Ez a fejlesztés különösen a több perifériát használó felhasználók számára lehet előnyös, mivel több nagysebességű adatkapcsolatot biztosít egyszerre.

Új Space Black színopció
Az új MacBook Pro doboza azt sugallja, hogy a Space Black színopció is elérhetővé válik az alapmodellhez, amely eddig csak az M3 Pro és M3 Max chippel felszerelt modelleknél volt választható. Az új színváltozat elegáns, professzionális megjelenést kölcsönözhet a laptopnak és vonzóbbá teheti a vásárlók számára.

Bár az M4 chippel szerelt MacBook Pro hivatalos bejelentésére még várni kell, a szivárgás felkeltette az érdeklődést és izgalmas fejlesztéseket ígér. Ha igaznak bizonyulnak a kiszivárgott információk, az Apple továbbra is a professzionális felhasználók és a teljesítményt kereső vásárlók kedvenc választása maradhat a hordozható gépek piacán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr4918702842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása