Apple Blog

Alma minden napra

Jövőre érkezhet az olcsóbb Vision Pro?

2024. október 14. 10:59 - Pro Blogger

vpro.jpg

Az Apple folyamatosan az innováció élvonalában van és most úgy tűnik, hogy egy új, megfizethetőbb változata érkezik a híres (hírhedt?) Vision Pro headsetjüknek. Az eddigi információk szerint a jövő évben, vagyis 2024-ben várhatjuk az új technológiai eszközt, amely a jelenlegi Vision Pro-hoz képest körülbelül fele annyiba fog kerülni.

A Vision Pro előzményei
Az Apple 2023-ban mutatta be a Vision Pro headsetjét, amely azonnal felkeltette a figyelmet a különleges képességeivel és lenyűgöző funkcionalitásával. Az eszköz a térbeli számítástechnika területén igazi mérföldkő volt, hiszen lehetővé tette a felhasználók számára, hogy újfajta, virtuális és kiterjesztett valóságban történő munkát végezzenek, játszanak és kommunikáljanak. Azonban az ára – ami 3499 dollár körül mozgott – miatt nem vált széles körben elérhetővé, csak a technológia iránt különösen érdeklődők számára volt igazán vonzó.

Mi várható az új modellnél?
Az Apple tervei szerint a 2024-ben megjelenő új Vision headset – ami a jelenlegi információk szerint körülbelül 2000 dollárba kerül majd – a Vision Pro "olcsóbb" változata lesz. Bár a pontos részletek még nem ismertek, az ár csökkentéséhez valószínűleg bizonyos hardverkomponensek egyszerűsítésére kerül sor. Például a kijelzők felbontásán vagy a külső kamerákon spórolhatnak.

Az új headset várhatóan továbbra is az Apple által fejlesztett M-sorozatú chipekre épül, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A jelenlegi Vision Pro egy M2 chipre támaszkodik, míg a következő modell esetében egyes pletykák szerint akár az új M4 chip is szerepet kaphat, ami tovább növelheti az eszköz gyorsaságát és teljesítményét. Ezen kívül az Apple az új modellbe is beépítheti a már meglévő Vision Pro által kínált fejlett térbeli számítástechnikai funkciókat, de valószínűleg kevesebb kiegészítővel érkezik, mint a drágább verzió.

Ez az új, alacsonyabb árú modell nagyobb közönséget céloz meg. Az Apple ezzel a lépéssel igyekszik kiterjeszteni a felhasználók körét, hiszen a Vision Pro eredeti verzióját nem mindenki engedhette meg magának. A cél az, hogy az új headset könnyebben elérhető legyen azok számára is, akik érdeklődnek a virtuális és kiterjesztett valóság technológiája iránt, de nem kívánnak több ezer dollárt költeni rá.

Mikor jelenik meg?
A pletykák szerint az új modell megjelenése valószínűleg 2024 második felére tehető. Az Apple valószínűleg egy külön esemény keretében fogja bejelenteni, amelyre a szokásos őszi termékbemutatóik egyikén kerülhet sor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr5818707746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása