Apple Blog

Alma minden napra

Az új iPad Mini: gyorsabb, erősebb és több tárhellyel érkezik

2024. október 17. 11:54 - Pro Blogger

apple-ipad-mini-hero-241015_big_jpg_large.jpg

Az Apple csendben, egy sajtóközleményben jelentette be az új iPad Mini érkezését, ami az első frissítés a 2021-es modell óta. A kis táblagép kezdőára 499 dollár, előrendelhető és jövő szerdától lesz megvásárolható.

Új A17 Pro chip
Az új iPad Mini legnagyobb újítása a teljesítmény növekedése, köszönhetően az A17 Pro chip-nek. Az Apple állítása szerint a processzor 30%-kal gyorsabb, a grafikus teljesítmény pedig 25%-kal nőtt az előző modellhez képest. A neurális motor, amely az AI modellek működéséhez elengedhetetlen, kétszer olyan gyors, mint korábban. Ez különösen fontos, mivel az Apple egyre inkább az AI-korszakra összpontosít és minden eszközében növeli a mesterséges intelligencia-funkciók erejét.

Tárhely és új Apple Pencil Pro támogatás
Az alapmodell tárhelye is növekedett, mostantól 128 GB-os kapacitással érkezik, ami nagy előrelépés a korábbi 64 GB-hoz képest. Az új táblagép emellett támogatja az Apple Pencil Pro használatát, ami nagyszerű hír az iPad Mini-t használó művészek és kreatívok számára.

Gyorsabb kapcsolatok és USB-C
Az új Mini Wi-Fi 6E támogatással is érkezik, ami jelentősen gyorsabb internetkapcsolatot biztosít, emellett az USB-C port is megújult, így minden szempontból egy sokkal gyorsabb eszközt kapunk. Ez a frissítés tehát inkább egy specifikációs ugrás, mintsem teljes dizájnváltás, de a sebességnövekedés és az új funkciók figyelemreméltóak.

apple-ipad-mini-apple-intelligence-image-playground-241015_big_jpg_large.jpg

Új színek
Az Apple idén nagy hangsúlyt fektetett a színválasztékra és az új iPad Mini is ennek jegyében érkezik. Az új modellek kék és lila színben is kaphatók, bár ezek nem annyira élénkek, mint például az iPhone 16 esetében látott árnyalatok, inkább visszafogottabb, tompább tónusokról van szó.

A Mini különleges helye az iPad sorozatban
Bár az iPad Mini mindig is egyfajta különlegesség volt az Apple táblagépei között – hasonlóan az iPhone SE-hez –, rajongói között sokan éppen a kisebb mérete miatt szerették meg. Az Apple azonban gyakran jelezte, hogy nincs annyira nagy igény a kis méretű táblagépre, hiszen a vásárlók többsége a nagyobb kijelzőket részesíti előnyben. Az új modell megjelenése viszont bizonyítja, hogy az Apple továbbra is fenntartja a Mini vonalat, még ha az eltérő frissítési ciklussal is követi a nagyobb modelleket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr4818709930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása