Apple Blog

Alma minden napra

Mire számíthatunk az Apple októberi eseményén?

2024. szeptember 28. 13:28 - Pro Blogger

appleevent2410.png

Október ismét izgalmas hónapnak ígérkezik az Apple rajongói számára. Az új iPadek és Macek bejelentésére várhatunk, ahogyan az elmúlt években megszokhattuk.

A várakozások szerint az Apple októberben egy olyan rendezvényt tart, amelyen bemutatják a frissített iPad mini és Mac mini modelleket, valamint az első M4 chipekkel felszerelt eszközöket.

MacBook Pro
Az Apple tervei szerint a következő hetekben érkeznek a frissített 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek, M4, M4 Pro és M4 Max chipekkel. A dizájn várhatóan nem változik, hiszen az újabb OLED-kijelzőkkel ellátott vékonyabb dizájn legkorábban 2026-ban jelenhet meg. Az Apple utoljára 2021-ben alakította át ezeknek a laptopoknak a külsejét és a jelenlegi modellek az M3 chipekkel 2023 októberében jelentek meg.

iMac
Az Apple az iMac-et is frissíti az M4 chippel. Dizájnváltozás itt sem várható, de a kérdés továbbra is nyitott, hogy a Magic Keyboard, Magic Mouse és Magic Trackpad kiegészítők átváltanak-e Lightningről USB-C-re.

Mac mini
A Mac mini újratervezése szintén napirenden van. Az új modell kisebb lesz, és M4, illetve M4 Pro chipekkel érkezik. Az USB-A portok eltűnnek, helyettük öt USB-C port kap helyet, melyek közül kettő a számítógép elején található majd. Ez a dizájn lenne az első jelentős átalakítása a Mac mininek 2010 óta.

iPad mini
Az iPad mini hetedik generációja is bemutatásra kerül az eseményen. A pletykák szerint a következő modell gyorsabb chippel, továbbfejlesztett kamerákkal, „zselés görgetés” problémát javító kijelzővel, Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 támogatással, valamint új színekkel érkezik. Az Apple ellátási lánc elemzője, Ming-Chi Kuo szerint a következő iPad mini 2024 második felében kerül tömeggyártásba, így várható, hogy még idén megjelenik.

Alacsonyabb kategóriás iPadek
Több „alacsonyabb kategóriás” iPad is készülőben van, így várhatóan bemutatják az iPad 11-et is, bár a kijelzők szállítása csak októberben kezdődik, így lehet, hogy a megjelenés későbbre tolódik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr1518520906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása