Apple Blog

Alma minden napra

Megérkeztek a legújabb Apple chipek

2023. október 31. 11:06 - Pro Blogger

applescaryfast.png

Az Apple hajnalban tartott egy nagyon izgalmas bemutatót, ahol a legújabb technológiai fejlesztéseiket mutatták be. Az esemény, melyet "ijesztően gyors" néven hirdettek az új M3-as chipcsalád bemutatására összpontosított. Az Apple ezen az eseményen ismét úttörő szerepet vállalt, hiszen ők az elsők, akik három nanométeres technológiával készült chipeket alkalmaztak asztali számítógépekben és laptopokban.

Az M3, M3 Pro és M3 Max chipek a három nanométeres gyártástechnológiának köszönhetően rendkívül nagy teljesítményűek. Az új chipek grafikai teljesítménye is jelentősen megnőtt és már támogatják a hardveresen gyorsított sugárkövetést is. Az Apple azonban nem állt meg itt: az új chipek bekerültek a legújabb 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellekbe és a 24 hüvelykes iMacbe is.

A MacBook Pro modellek külseje nem változott, azonban a fényerő 600 nitre nőtt. Az Apple most először kínál három különböző chipet a MacBook Pro modellekben: az M3, M3 Pro és M3 Max chipeket. Az iMac 24 hüvelykes változata is megkapta az M3-as chipet, de a külseje és a színválaszték nem változott.

Az új MacBook Pro modellek és az iMac már előrendelhetők. Az M3-as chippel szerelt MacBook Pro ára 799 990 forint, míg a legmagasabb kategóriás, M3 Max chippel szerelt 16 hüvelykes MacBook Pro ára 3,6 millió forint. Az új 24 hüvelykes iMac ára 649 990 forint.

Az esemény különlegessége, hogy az egész bemutatót az iPhone 15 Pro Max kamerájával rögzítették.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr7718247263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása