Apple Blog

Alma minden napra

Sosem volt még ilyen: nyitás a harmadik fél szolgáltatók felé

2024. január 22. 16:55 - Pro Blogger

applenfc.png

Az Apple, az Európai Bizottság nyomására, egy példátlan lépésre szánta el magát: megnyitja NFC chipjének kapuit a harmadik fél szolgáltatók számára. Ez a döntés egy 2022-ben indított trösztellenes ügy lezárásának része, amellyel az amerikai vállalat elkerülheti a több milliárd dolláros bírságot.

Ez a változás azt jelenti, hogy a mobilpénztárca- és fizetési szolgáltatások mostantól ingyenesen hozzáférhetnek az iOS-eszközök NFC-funkcióihoz. Eddig az Apple, más mobilgyártókkal ellentétben, kizárólag a saját szolgáltatásait - az Apple Pay-t és az Apple Walletet - engedte hozzáférni ehhez a technológiához.

A 10 évre szóló megállapodás az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamennyi harmadik féltől származó mobiltárca-alkalmazás-fejlesztőre és az EGT-ben regisztrált Apple ID-val rendelkező valamennyi iOS-felhasználóra vonatkozik. Fontos, hogy az Apple nem akadályozza meg, hogy ezeket az alkalmazásokat az EGT-n kívüli üzletekben is használják.

Az Apple további ígérete, hogy lehetővé teszi az előnyben részesített fizetési alkalmazások alapértelmezett beállítását és a hitelesítési funkciókhoz, mint például a FaceID-hez való hozzáférést. Az Európai Bizottság most egy hónapot ad a versenytársaknak és a vásárlóknak, hogy véleményezzék e kötelezettségvállalásokat.

Ez a lépés új korszakot jelent az Apple számára, ahol a nyitottság és az integráció válik a fő irányvonallá, megnyitva új lehetőségeket a felhasználók és fejlesztők számára egyaránt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr7418308933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása