Apple Blog

Alma minden napra

Az Apple AirPods Pro 2 már hivatalosan is hallókészülékként funkcionálhat

2024. szeptember 30. 08:08 - Pro Blogger

aap2.png

A hallásproblémákkal küzdő emberek számára nagy előrelépést jelenthet az Apple AirPods Pro második generációja, amely immár hivatalosan hallókészülékként is használható.

Az AirPods Pro nem csupán a nagyszerű hangminőség, az aktív zajszűrés és a személyre szabott illeszkedés miatt figyelemre méltó, hanem mostantól azok számára is kiváló választás lehet, akik enyhe vagy közepesen súlyos hallásveszteséggel küzdenek.

Hivatalos tanúsítvány az AirPods Pro-nak
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) a közelmúltban hivatalosan is hallókészülékként ismerte el az Apple AirPods Pro 2-t. Ez különösen jelentős mérföldkő, hiszen a piacon található professzionális hallókészülékek árai általában több százezer forintnál kezdődnek, míg az AirPods Pro jóval kedvezőbb áron érhető el, körülbelül százezer forintért.

A Hearing Aid Feature (HAF) funkció
Az AirPods Pro hallókészülékként való használhatóságát az úgynevezett Hearing Aid Feature (HAF) szoftver teszi lehetővé. Ezt a funkciót kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy segítse az enyhe vagy közepesen súlyos halláskárosodásban szenvedőket. A felhasználók egyszerűen beállíthatják a fülhallgatót közvetlenül az iOS-eszközeikről, így nem szükséges audiológiai vizsgálat vagy professzionális hallókészülék.

Klinikailag tesztelt megoldás
Az AirPods Pro hallókészülék-funkcióját klinikai vizsgálatok során is értékelték. 118 páciens bevonásával végzett teszt során a HAF hasonló eredményeket mutatott, mint a hagyományos hallókészülékek. Kiemelten vizsgálták a hallójárat erősítési szintjét és a beszédértést zajos környezetben. Az AirPods Pro teljesítménye ezekben is kiemelkedő volt.

Használat és elérhetőség
Az AirPods Pro 2 új hallókészülék-funkciója jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban érhető el, de az Apple tervezi a funkció további országokban való bevezetését is, amint megkapják a szükséges szabályozási jóváhagyásokat. A funkciót az iPhone 16 és az iOS 18 eseményen jelentették be és az AirPods Pro 2 tulajdonosai már élvezhetik az új lehetőségeket.

Az Apple ezzel a lépéssel nemcsak a prémium hangtechnológiát kínálja, hanem egy megbízható, mégis megfizethető alternatívát is a halláskárosultak számára, akik nem akarnak vagy nem tudnak több százezer forintot költeni hallókészülékre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9018520938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása