Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone hangerőgombjai többé nem működnek a Spotify Connecttel

2024. augusztus 31. 15:27 - Pro Blogger

spotify_connected_devices_volume.webp

Az iPhone felhasználók számára mostantól nehézkesebbé válik a hangerő szabályozása, ha Spotify Connectet használnak. A Spotify legfrissebb közleménye szerint az Apple megszüntette azt a technológiát, amely lehetővé tette, hogy a fizikai hangerőgombokkal lehessen szabályozni a hangerőt a csatlakoztatott eszközökön. Ehelyett az iPhone tulajdonosoknak egy alkalmazáson belüli csúszkát kell használniuk, ami sokak számára bosszantó megoldás.

Ez a változás kizárólag a Spotify Connect funkcióra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a telefonjuk segítségével irányítsák a Spotify lejátszást közeli hangszórókon, játékkonzolokon, okos TV-ken, számítógépeken és más eszközökön. Mostantól azonban az iPhone tulajdonosoknak az alkalmazásban megjelenő csúszkát kell használniuk a hangerő szabályozásához. A változás szeptember 3-án lép életbe, de néhány felhasználó már most tapasztalja a módosítást.

Amikor egy iPhone felhasználó megnyomja a hangerőszabályzó gombokat, a Spotify egy értesítést jelenít meg, amely arra kéri a felhasználót, hogy a hangerő megváltoztatásához nyissa meg az alkalmazást és használja a csúszkát. Ha az alkalmazás már nyitva van, a csúszka automatikusan megjelenik, amikor a hangerőgombot megnyomják.

A Spotify az Apple-t okolja a változásért, mondván, hogy az Apple nem biztosítja számukra azt a technológiát, amely lehetővé tenné a fizikai hangerőszabályzást a nem Apple eszközökön. Ennek eredményeként a hangerőszabályzás instabillá vált a csatlakoztatott eszközökön, ami hirtelen hangerőnövekedéseket és egyéb hibákat okozott. A Spotify szerint a változás következtében a hangerőszabályzás „tartósan, magas minőségben” fog működni.

A Sonos alkalmazás is hasonló okokból hagyta abba az iPhone fizikai gombjainak támogatását a hangerőszabályzáshoz. A Spotify közleményében azt is hozzátette, hogy kéréseket nyújtottak be az Apple-nek, hogy vezessen be egy hasonló megoldást, mint amit a HomePod és az Apple TV esetében használnak, de az Apple azt válaszolta, hogy ehhez az alkalmazásoknak integrálódniuk kell a HomePodba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr518479319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása