Apple Blog

Alma minden napra

Az Apple új terve meghódítani az okos otthonok piacát

2024. október 16. 08:33 - Pro Blogger

applesmarthome.jpg

Az Apple komoly stratégiával készül az okos otthonok piacára, melynek célja, hogy megerősítse pozícióját ebben a szegmensben. Habár korábban nem arattak nagy sikert ezen a téren, a vállalat most egy új, ambiciózus tervvel jelentkezik, amely három fő pillérre épül: kijelzők, mesterséges intelligencia és szoftver.

Új okos kijelzők és asztali robotok
Az Apple egyik legfontosabb újítása a tervben egy iPad-szerű, kedvező árú kijelző, amelyet a ház különböző pontjain lehet majd elhelyezni, hasonlóan a jelenlegi HomePod mini készülékekhez. Ezek a kijelzők lehetővé teszik, hogy a felhasználók könnyedén hozzáférjenek különböző funkciókhoz, például videókat streameljenek, FaceTime hívásokat indítsanak, vagy éppen böngésszenek az interneten.

Egy másik jelentős eszköz egy magasabb kategóriájú, robotizált asztali eszköz lesz, amely várhatóan körülbelül 1000 dolláros áron kerül majd piacra. Az eszköz az Apple mesterséges intelligenciáját használja majd, hogy érzékelje a környezetét és intuitív módon kommunikáljon a felhasználókkal.

Mesterséges intelligencia az otthonokban
Az Apple intelligencia platformja fontos szerepet játszik majd az okos otthonok automatizálásában. Ez az AI platform lehetővé teszi az eszközök és alkalmazások pontosabb és fejlettebb vezérlését, ezzel egy új szintre emelve az otthoni automatizálás élményét. Az Apple új asztali eszköze lesz az első olyan termék, amely teljesen erre az intelligencia platformra épül, így ez az eszköz a mesterséges intelligencia erejét teljes mértékben kihasználja.

A homeOS és a szoftveres újítások
Az Apple új okos otthon szoftverplatformot is fejleszt, amely a homeOS nevet kapja és az Apple TV-kben használt tvOS alapjaira épül. Ezen kívül a vállalat nemrégiben újította meg a Home alkalmazást, amely jelentős fejlesztéseket kapott, így még felhasználóbarátabbá vált az okos otthon eszközök kezelése.

Az Apple korábbi okos otthon termékei, mint például az iPod Hi-Fi és az eredeti HomePod, nem értek el nagy sikereket, amit a cég prémium termékekre és zárt ökoszisztémára való összpontosításával magyaráznak. Azonban a vállalat közelmúltbeli szerepvállalása a Matter okos otthon protokoll fejlesztésében azt mutatja, hogy mostantól nagyobb hangsúlyt fektetnek az eszközök közötti interoperabilitásra, beleértve más márkák termékeit is.

Bár az Apple eddig nem tudott nagy sikereket elérni ezen a piacon, Mark Gurman elemző szerint még mindig van esélyük a sikerre, hiszen a versenytársaik, mint az Amazon vagy a Google, sem tudták még teljesen dominálni az okos otthonok piacát. Az Apple erős márkaneve és a felhasználói élményre való fókusza olyan előnyt biztosíthat számára, amely komoly versenyt jelenthet a többi piaci szereplő számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr5518708352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása