Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone SE 4: OLED kijelzővel érkezik, de már nem japán beszállítóktól

2024. szeptember 06. 17:45 - Pro Blogger

iphonese4.webp

Az iPhone SE 4 várhatóan 2025 elején érkezik és egy fontos újítást hoz magával: az OLED kijelzőt. Eddig az iPhone SE modellek hagyományosan LCD kijelzőt használtak, amit japán beszállítóktól, mint a Japan Display és Sharp szereztek be. Azonban az új modell már OLED panellel érkezik, így Apple szakít ezekkel a beszállítókkal, mivel ezek a cégek nem rendelkeznek az OLED technológia gyártási kapacitásaival.

Az OLED kijelző előnyei
Az OLED kijelző jelentős előrelépést jelent az LCD-hez képest. Az OLED panelekben minden egyes pixel saját fényt bocsát ki, ezáltal sokkal élénkebb színeket és jobb kontrasztot eredményeznek. A fekete színek például valóban "feketék", hiszen az OLED kijelző képes teljesen kikapcsolni az adott pixelt, amikor feketét jelenít meg. Ez különösen látványos lesz az iPhone SE 4 kijelzőjén, ami várhatóan 6,1 hüvelykes méretben érkezik.

Koreai és kínai beszállítók veszik át a helyet
Az Apple az OLED kijelzők gyártására koreai és kínai beszállítókat választott. A Samsung és a BOE a fő beszállítók közé tartoznak, míg a japán gyártók, akik korábban az LCD kijelzők nagy részét biztosították, kiesnek az iPhone SE sorozat beszállítói köréből. Ezzel Apple lezárja az LCD technológiát a mobil eszközök terén, és teljesen átáll az OLED-re.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr10018484617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása