Apple Blog

Alma minden napra

OLED kijelzős MacBook Pro? Mikor?

2024. szeptember 12. 10:07 - Pro Blogger

oledmbp.jpeg

Az Apple tervei szerint 2026-ban érkezik meg az első OLED kijelzős MacBook Pro, ami hatalmas változást hozhat a laptopok világába. Eddig a MacBook Pro modellek mini-LED háttérvilágítással rendelkeztek, de az Apple célja, hogy a prémium kategóriás gépeikbe is elhozza az OLED technológiát, amit már az iPadeknél is elkezdtek alkalmazni.

Miért lesz különleges az OLED MacBook Pro?
Az OLED kijelzők híresek a lenyűgöző kontrasztarányukról és élénk színeikről. Ez annak köszönhető, hogy az OLED panelek egyedi pixelei saját fényt bocsátanak ki, így a fekete színek valóban feketék, nem pedig szürkés árnyalatok. Ez hatalmas előrelépés a mini-LED technológiához képest, amely szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de az OLED várhatóan még magasabb szintre emeli a vizuális élményt.

A piaci előrejelzések szerint az OLED kijelzős laptopok iránti kereslet évente 37%-kal fog növekedni 2023 és 2031 között. Ez a technológiai váltás az Apple-től valószínűleg felgyorsítja az OLED kijelzők térnyerését a prémium notebook szegmensben.

Ki fogja gyártani az OLED kijelzőket?
Az OLED MacBook Pro kijelzőinek gyártásáért nagy valószínűséggel a Samsung lesz a felelős, mivel a cég már jelentős beruházásokat eszközölt a technológia fejlesztésébe. A MacBook Pro modellek a legfejlettebb, 8. generációs OLED panelekkel érkeznek majd, amelyek még jobb teljesítményt nyújtanak, mint a MacBook Air-hez szánt régebbi generációs OLED technológia.

Az Apple által bevezetett új OLED kijelzők nemcsak látványosabb képet biztosítanak majd, hanem valószínűleg növelik az akkumulátor üzemidejét is, mivel ezek a panelek energiatakarékosabbak lehetnek a hagyományos LCD vagy mini-LED technológiáknál.

Mikor érkezik?
Bár korábban 2025-re várták az OLED MacBook Pro bemutatását, az újabb jelentések szerint ez inkább 2026-ra tolódik, mivel az Apple továbbra is a mini-LED technológiára épít a következő évi modellek esetében. Az OLED kijelzők bevezetése egy új korszak kezdetét jelentheti az Apple laptopok számára és valószínűleg hamar népszerűvé válnak majd a professzionális felhasználók körében, akik prémium minőségű kijelzőt igényelnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr4818490045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása