Apple Blog

Alma minden napra

Alvási apnoét is érzékel az Apple Watch Series 10

2024. szeptember 08. 08:13 - Pro Blogger

apple-watch-series.jpg

Az Apple Watch Series 10 egyik legfontosabb újítása az alvási apnoé érzékelésének lehetősége lesz. Az Apple a szeptemberi eseményén mutatja be az új modelleket, beleértve az Apple Watch SE, az Apple Watch Ultra 3, valamint a Series 10 okosórákat.

Az új funkció lehetővé teszi, hogy az óra érzékelje, ha a felhasználónak alvás közben légzési problémái vannak és figyelmeztetést küld, hogy forduljon orvoshoz. Ez a funkció hasonlóan működik, mint a korábbi egészségügyi értesítések, például a szabálytalan szívritmus, alacsony pulzus vagy alacsony véroxigénszint érzékelése.

Az alvási apnoé érzékelése valószínűleg a watchOS 11 új Vitals alkalmazásához kapcsolódik, amely számos testfunkciót figyel éjszaka. Bár az Apple bejelenti a funkciót, elképzelhető, hogy az új hardverek megjelenésekor még nem lesz teljesen elérhető, hanem egy későbbi szoftverfrissítés hozza majd el. Ezzel az Apple Watch még tovább bővíti az egészségügyi funkcióit, a jövőben pedig további újításokat is terveznek, például a magas vérnyomás mérésére alkalmas szenzort.

Az Apple Watch Series 10 esetében az új dizájnra is érdemes odafigyelni, hiszen nagyobb kijelzőt és vékonyabb házat kap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr6118486025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása