Apple Blog

Alma minden napra

Apple Watch Series 10: finomítások és egészségügyi újítások

2024. szeptember 17. 16:30 - Pro Blogger

videoframe_3566.png

Az Apple Watch Series 10 a 2024-es év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt okosórája, de a legújabb modell inkább finomításokkal, mintsem jelentős átalakításokkal érkezett.

Az Apple a bevezető kampányában a „finomított” dizájnra hivatkozott, ami tökéletesen illik a termékhez. Bár sokan az iPhone X-hez hasonló forradalmi újítást vártak, a Series 10 a már meglévő sikeres alapokon javít és ez még mindig vonzóvá teszi.

A négy fő újítás
A Series 10 és a korábbi, Series 9 közötti különbségek négy fő területre koncentrálódnak:

  • Finomított dizájn: A Series 10 vékonyabb és könnyebb lett, lekerekítettebb sarkokkal érkezik.
  • Nagyobb kijelző: A nagyobb kijelző nagyobb betekintési szöget és kényelmesebb olvashatóságot biztosít.
  • Gyorsabb töltés: Az új modell gyorsabban tölt, így rövidebb idő alatt nagyobb akkumulátorkapacitást érhetünk el.
  • Alvási apnoe figyelés: Egy új egészségügyi funkció, amely az alvás közbeni légzési problémákra figyelmeztet.

 

Design
Az Apple Watch Series 10 megjelenése ugyan nem hozott radikális újítást, de a finomított kialakítás egyértelmű előrelépés. A karóra vékonyabb és könnyebb lett, a 42 mm-es verzió 9%-kal könnyebb, míg a 46 mm-es modell 10%-kal csökkentett súlyú. A karóra 9.7 mm vastag, ami körülbelül 1 mm-rel vékonyabb az elődjénél. Ez a kisebb vastagság jobban illeszkedik a csuklóra, különösen éjszaka kényelmesebb, amikor alvás közben viseljük.

watch_design.png

Az óratok anyagának és megjelenésének változásai mellett a kényelmesebb viselet és a karcsúbb profil miatt sok felhasználó számára ez egy kellemes fejlesztés.

Kijelző: nagyobb és fényesebb
A nagyobb kijelző még egy fontos újítás. A 46 mm-es modell kijelzője 1220 négyzetmilliméteres, ami jelentős növekedést jelent a 45 mm-es Series 9-hez képest. A felbontás is javult, így most 416 x 496 pixel áll rendelkezésre, szemben az előző 396 x 484 pixellel. A nagyobb kijelző jobb betekintési szöget kínál, ami különösen hasznos a csuklón viselt eszközöknél, ahol gyakran nem szemből olvassuk a kijelzőt.

display_static_dl3g4kjsxogi_large_1.jpg

A fényerő 2000 nits, ami megegyezik a Series 9-cel, de jelentős javulás a Series 8-hoz képest. Az új OLED technológia pedig lehetővé teszi a dinamikusabb, mindig bekapcsolt kijelzőt, amelynél a másodpercmutató folyamatosan mozog anélkül, hogy befolyásolná az akkumulátor élettartamát.

Akkumulátor: gyorsabb töltés, de még mindig van hová fejlődni
Az Apple Watch egyik legnagyobb kihívása mindig is az akkumulátor volt. Bár a Series 10 nem hozott hatalmas áttörést ezen a téren, az all-day battery (egész napos akkumulátoridő) továbbra is cél. Az új modell most 30 perc alatt képes elérni a 80%-os töltöttségi szintet, ami jelentősen gyorsabb töltést biztosít.

watch_charge.jpg

A gyors töltés jó hír azok számára, akik gyakran elfelejtik tölteni az órájukat és csak egy gyors töltést igényelnének lefekvés előtt. 15 perc töltés akár 8 órás használatot is biztosít. Azonban sok felhasználó továbbra is vár egy nagyobb akkumulátoros megoldásra, amely lehetővé tenné, hogy az órát hosszabb időn keresztül használhassák töltés nélkül.

Egészségügyi funkciók: Alvási apnoe és a vér oxigénszintje
Az Apple Watch Series 10 fő új egészségügyi funkciója az alvási apnoe figyelése. Az FDA jóváhagyásával ez a funkció képes figyelni a felhasználó alvás közbeni légzési mintáit és figyelmeztet, ha problémát érzékel. Azonban az Apple eltávolította a vér oxigénszint mérésének funkcióját az Egyesült Államokban a jogi viták miatt, ami némi bosszúságot okozott a felhasználók körében.

sleep_apnea.jpg

A Series 10 továbbra is jelentős hangsúlyt fektet az egészségügyi adatkövetésre, beleértve az AFib (pitvarfibrilláció) felismerését és a szívmonitorozást.

watchOS 11: Intelligensebb funkcionalitás
Az új watchOS 11 jelentős frissítéseket hozott az Apple Watch felhasználók számára. A legfontosabb újdonság a Smart Stack, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan hozzáférjenek a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz, például a Shazamhoz vagy az időjáráshoz. Ezenkívül a Translate funkcióval egyszerűen fordíthatunk beszédet több nyelvre és ez a funkció offline is működik.

A rendszer továbbá javította az alkalmazások közötti navigációt és új egészségügyi alkalmazásokkal, mint például a Vitals és a Training Load is bővült, amelyek segítik az edzésintenzitás és a vitális funkciók nyomon követését.

 

Frissítsek most?
Az Apple Watch Series 10 számos hasznos újítást hoz, beleértve a vékonyabb dizájnt, a nagyobb kijelzőt és az új egészségügyi funkciókat, mint az alvási apnoe figyelése. Azonban, ha már van egy Series 7 vagy 8, nem feltétlenül szükséges azonnal frissíteni, mivel a változások inkább finomítások, mint alapvető újítások. Ha viszont egy régebbi, Series 6 vagy annál korábbi modellt használsz, érdemes lehet fontolóra venni a frissítést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr718493660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása