Apple Blog

Alma minden napra

Az iOS 18 új funkciója, amit a YouTube-nak és a Netflixnek is át kellene venni

2024. szeptember 02. 17:41 - Pro Blogger

maxresdefault_1.jpg

Az iOS 18 számos izgalmas újítást hozott, de van egy különösen figyelemreméltó funkció, amit nemcsak az Apple felhasználói értékelhetnek, hanem a nagyobb streaming platformoknak is érdemes lenne lemásolniuk. Ez pedig az automatikusan bekapcsolódó feliratok funkció, amely akkor aktiválódik, ha visszatekersz egy videót.

Miért lesz olyan nagyszerű az automatikus felirat funkció?
Az Apple TV felhasználók számára már ismerős lehet ez a funkció, amelynél korábban Siri segítségével kérhettél visszatekerést és ideiglenes feliratokat a „Mit mondott?” kérdésre. Az iOS 18-ban, tvOS 18-ban, és macOS Sequoia-ban ez mostantól automatikusan működik. Ha visszatekersz egy videóban, a rendszer automatikusan bekapcsolja a feliratokat 10 másodpercre, ezzel biztosítva, hogy ne maradj le egyetlen szóról sem. Ez különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor zajos környezetben vagy, vagy éppen nem hallottál valamit tisztán.

Mennyire hasznos ez a funkció?
Ez a funkció nemcsak egyszerű, de rendkívül jól működik. Az Apple TV alkalmazásban már most kipróbálható és sok felhasználó szerint óriási segítséget nyújt a videók nézése közben. Bár jelenleg ez a funkció csak az Apple saját alkalmazásaiban érhető el, reméljük, hogy a YouTube, Netflix és más nagy platformok is követik majd az Apple példáját és beépítik ezt a hasznos funkciót a saját alkalmazásaikba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr3418479665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása