Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone aktiválási zár funkciója mostantól az alkatrészekre is kiterjed

2024. szeptember 13. 17:53 - Pro Blogger

locked.jpg

Az Apple újabb biztonsági lépést tett a készülékek védelme érdekében az iOS 18 megjelenésével. Az új funkció, amelyet az iPhone-ok Aktiválási Zár funkciójának kiterjesztése jelent, mostantól az iPhone alkatrészeire is vonatkozik.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben már nemcsak maga a készülék, hanem annak egyes alkatrészei, mint például az akkumulátor, a kijelző vagy a kamera is kapcsolódni fognak a tulajdonos Apple ID fiókjához.

Az Apple célja ezzel a lépéssel az, hogy minimalizálja az ellopott iPhone-ok alkatrészpiaci értékét. Mivel eddig az Aktiválási Zár csak az egész készüléket blokkolta, az ellopott iPhone-okat gyakran szétszerelték és az alkatrészeit külön értékesítették. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy ha egy iPhone alkatrészét kicserélik egy másik készülékből származó komponenssel, a rendszer automatikusan kérni fogja az eredeti tulajdonos Apple ID jelszavát a kalibráláshoz és az aktiváláshoz.

Ez a funkció különösen hasznos lehet a javítási piac számára is, mivel növeli az eredeti alkatrészek biztonságát és hitelességét, ezzel segítve a felhasználókat és a hivatalos javítóműhelyeket abban, hogy eredeti Apple alkatrészekkel dolgozzanak.

Az iOS 18 szeptember 16-án válik elérhetővé és a Kalibrációs korlátozások automatikusan életbe lépnek, ha egy használt alkatrész Aktiválási Zár vagy Elveszett Mód állapotú készülékből származik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr6318490944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása