Apple Blog

Alma minden napra

Microsoft szerint az Apple ellehetetleníti a felhő alapú játékokat az App Store-ban

2024. szeptember 05. 08:54 - Pro Blogger

microsoft-apple.webp

Az Apple és a Microsoft között ismét feszültség alakult ki, ezúttal a felhő alapú játékok kapcsán. Bár az Apple 2024 elején módosította az App Store irányelveit, hogy lehetővé tegye a felhő alapú streaming alkalmazások jelenlétét, a Microsoft szerint ezek a változások nem elegendőek. A cég azt állítja, hogy az Apple továbbra is olyan akadályokat gördít az útjukba, amelyek miatt lehetetlen számukra natív Xbox Cloud Gaming alkalmazást biztosítani az iPhone-felhasználók számára.

Miért nem tudja a Microsoft elérhetővé tenni a felhő alapú játékokat iOS-en?
A Microsoft két fő problémát emelt ki az Apple irányelveivel kapcsolatban. Az első az, hogy az Apple megköveteli az alkalmazásoktól az App Store-on belüli vásárlásokat, vagyis a játékok vásárlásából származó bevételből az Apple levonja a saját részesedését. A másik probléma, hogy az Apple nem engedi, hogy a felhasználók az alkalmazásokon belül külső webhelyekre irányuló linkeken keresztül vásároljanak digitális tartalmakat. Ennek következtében a Microsoft szerint a jelenlegi irányelvek mellett nem lehetséges a felhő alapú játékszolgáltatások biztosítása az iOS rendszeren.

Az Apple azonban másképp látja a helyzetet. A cég kiemeli, hogy számos technológiát fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik a játékokat iOS-en. Ráadásul már léteznek olyan felhő alapú streaming szolgáltatások, amelyek elérhetők az App Store-ban, mint például az AntStream. Az Apple szerint tehát megteremtették a lehetőségeket a felhő alapú játékok számára és folyamatosan dolgoznak a fejlesztőkkel a további javításokon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr4018484583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása