Apple Blog

Alma minden napra

Az Apple A17 Pro lapka: Meglepő teljesítmény az AnTuTu teszten

2023. szeptember 22. 09:59 - Pro Blogger

applea17pro.jpg

Az Apple legújabb csúcskategóriás lapkája, az A17 Pro nemrégiben átesett az AnTuTu teszten, és a számok igencsak lenyűgözőek. A teszt eredményei alapján az A17 Pro a mobilpiac három nagy csúcskategóriás lapkájának egyikévé vált, és most már egy lapon említhető a Snapdragon 8+ Gen 2 és a MediaTek Dimensity 9200+ lapkákkal.

Az AnTuTu teszt eredményei szerint az A17 Pro 1 641 883 pontot ért el, ami nagyon közel van a Red Magic 8 Pro+ által korábban elér 1 632 859 ponthoz. A verseny tehát rendkívül szoros, és a különböző lapkák egymáshoz nagyon hasonló teljesítményt nyújtanak.

Az igazán érdekes az, hogy az Apple A17 Pro lapkája nem csak a processzor teljesítményében mutatott javulást, hanem a grafikus egység (IGP) terén is. Az iPhone 15 Pro Maxon futtatott AnTuTu tesztben az A17 Pro rendszerchip 392 ezer pontot ért el a processzort érintő tesztekben, ami nagyjából 10 százalékkal több, mint amire az iPhone 14 Pro Max képes volt tavaly. A grafikus gyorsító terén is komoly előrelépés történt, az A17 Pro 28%-kal jobb pontszámot ért el az AnTuTu IGP tesztjében, mint tavaly az A16 Bionic.

a17pro_antutu.jpg

Az új rendszerchip mellett a memória is fejlesztést kapott, ami szintén hozzájárul a jobb teljesítményhez. Az iPhone 14 Pro Max memóriára vonatkozó pontszáma 234 ezer körül alakult, míg az iPhone 15 Pro Max már 306 ezres eredményt ért el. Az UX pontszám is 345 ezerre emelkedett a fejlesztések révén.

Az iPhone 15 széria forgalmazása szeptember 22-én (azaz a mai napon) indul, és a vásárlók hamarosan átvehetik az új okostelefonokat. Az iPhone 15 és 15 Plus modellek könnyen beszerezhetők lesznek, de az iPhone 15 Pro széria különböző tagjaira valószínűleg várni kell majd, akár több hét is lehet, mire egy-egy rendelést teljesíteni tud a vállalat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9218219559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása