Apple Blog

Alma minden napra

Már nem az Apple a világ legértékesebb vállalata

2024. január 11. 16:55 - Pro Blogger

applems.png

A Microsoft megelőzte az Apple-t, és most már ők a világ legértékesebb vállalata. Ez nagy változást jelent a technológiai iparban, szóval nézzük meg, mi áll a háttérben!

A Microsoft a csúcson

    2024. január 11-én történt meg a helycsere: a Microsoft piaci értéke elérte a 2874 milliárd dollárt, míg az Apple értéke csupán egy picivel maradt el: 2873 milliárd dolláros értékkel a második helyre szorultak. Ez a csekély különbség is elegendő volt ahhoz, hogy a Microsoft átvegye az elsőséget.

Az Apple nem kezdte jól az évet. Aggodalmak merültek fel a termékeik, különösen az iPhone iránti kereslet csökkenésével kapcsolatban. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a Foxconn, az Apple egyik fő beszállítójának bevételei csökkentek. Ráadásul az amerikai igazságügyi minisztérium trösztellenes pert készít éppen elő az Apple ellen, ami tovább ronthatja a vállalat helyzetét.

Mindezek mellett a Barclays és a Piper Sandler pénzintézetek is leminősítették az Apple részvényeit, ami szintén negatívan befolyásolja a vállalat piaci értékét.

A Microsoft sikere: innováció és újítás

Eközben a Microsoft sikert sikerre halmoz. Legutóbbi hírek szerint hamarosan olyan Windows PC-k kerülnek piacra, amelyek billentyűzetén külön Copilot billentyű lesz, ami az AI asszisztensük, a Copilot gyors elérését teszi lehetővé. Ez az innováció tovább erősítheti a Microsoft piaci pozícióját.

Mit jelent a helycsere?

Ez a változás jelentős hatással lehet a technológiai iparra. Az Apple elvesztette vezető pozícióját, ami arra utal, hogy a piac és a fogyasztói preferenciák állandóan változnak. A Microsoft sikere pedig azt mutatja, hogy az innováció és az újítás kulcsfontosságú a technológiai iparban.

Mind az Apple, mind a Microsoft továbbra is fontos szereplők maradnak, de ez a helyzet felhívja a figyelmet arra, hogy a technológiai óriásoknak folyamatosan fejlődniük kell, hogy megőrizzék helyüket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr6618300635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása