Apple Blog

Alma minden napra

Az iPhone 15 doboza elárulja az igazságot: ismerd fel az eredetit

2023. szeptember 28. 15:49 - Pro Blogger

iphoneboxuv.jpg

Az iPhone 15 legújabb modelljével a tech óriás egy új szintre emelte a vásárlói biztonságot. Hogyan? Egy olyan UV-fény alapú biztonsági rendszerrel, amely segít azonosítani az eredeti termékeket. Ezzel a lépéssel az Apple nem csak a vásárlói bizalmat erősíti, hanem egy lépéssel közelebb visz minket a hamisításmentes jövőhöz.

Az iPhone 15 dobozainak új biztonsági funkciója egy UV-fény alapú hologramos rendszer, amely csak akkor jelenik meg, ha a dobozt UV-fény alá tesszük. A dobozokon található címkék és QR-kódok csak UV fényben láthatók és segítenek a vásárlóknak azonosítani, hogy a lezárt doboz eredeti-e vagy sem.

Az Apple csendben, nagy hírverés nélkül vezette be ezt a funkciót, hiszen amint a világ tudomást szerez róla a hamisítók azonnal munkához látnak, hogy lemásolják a technológiát. A rejtett hologramok használata nem lesz elrettentő, ha a hamisítók képesek reprodukálni őket. Azonban még nem tudni, mennyire költséges ez az eljárás ahhoz, hogy megérje a hamisítással foglalkozni. Az biztos, hogy a következő hetekben és hónapokban a kisstílű csalók számára nem lesz elérhető ez a technológia.

Persze nem mindenki UV lámpával a zsebében szokott új készüléket vásárolni, azonban megéri legalább kölcsönkérni egyet az ellenőrzéshez. Persze, ha valaki az Apple-től, egy szolgáltatótól vagy egy jól ismert nagy áruháztól vásárolja meg az iPhone-t, szinte teljesen kiküszöbölheti az átverés lehetőségét.

Egy másik lehetőség, hogy az eladó előtt nyitjuk fel a dobozt, és az iPhone beállításaiban ellenőrizzük a telefon egyedi IMEI számát, amelynek egyeznie kell a dobozon található címkén szereplő számmal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr2318222523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása