Apple Blog

Alma minden napra

Az Apple a Formula 1 felé kacsintgat

2023. október 04. 09:57 - Pro Blogger

16778584283447.jpg

Az Apple-t leginkább az iPhone-okról és a Mac-ekről ismerjük, de most új terület felé kacsintgatnak. A vállalat komolyan fontolgatja, hogy belépjen a sportközvetítések világába, különösen a Formula 1 iránt mutatott érdeklődést. Az Egyesült Államokban a Formula 1 népszerűsége robbanásszerűen nőtt, és az Apple ezt a trendet szeretné meglovagolni.

A streaming platformok számára a sportközvetítések egyre fontosabbá válnak és az Apple állítólag készen áll arra, hogy megszerezze a Formula 1 közvetítési jogait. Bár az idei évben a nézői aktivitás csökkent, az Apple-t ez nem tántorítja el. Sőt, ez talán még előnyt is jelenthet a közvetítési jogok megszerzésében. A hírek szerint a vállalat jövőre szerződést köthet a Formula One Grouppal.

Amerikában a Formula 1 iránti érdeklődés növekedését mutatja, hogy idén három versenyt rendeznek az országban: Las Vegasban, Miamiban és Austinban. Az Apple számára ez egy óriási lehetőség, és a közvetítési jogok megszerzése jelentős lépés lenne a vállalat számára. A BusinessF1 magazin információi szerint az Apple akár 2 milliárd dollárt is hajlandó lenne kifizetni a jogokért. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, mivel több érvényben lévő szerződés is van, amelyek akadályozhatják az üzletet.

Az Apple már korábban is közeledett a Formula 1-hez. Tim Cook, a cég vezetője, több versenyen is megjelent, és volt olyan futam, amit ő indított el. Az Apple TV streaming szolgáltatás számára készül egy saját produkció Brad Pitt és Lewis Hamilton közreműködésével, amelyben a Magyar Nagydíj is szerepet kapott. Emellett egy dokumentumfilm is készül Hamiltonnal a középpontban.

Az Apple nem először próbálkozik a sportközvetítésekkel. Korábban az MLS labdarúgó bajnokság jogait is sikerült megszereznie. Bár az MLS nem olyan nagy kaliber, mint a Formula 1, az Apple számára ez is fontos lépés volt. A vállalat 15 dolláros havidíjért biztosítja az MLS elérését és az előfizetők kedvezményeket is kapnak az Apple TV+ szolgáltatásból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr9718227497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása