Apple Blog

Alma minden napra

iOS 17.0.1 és 17.0.2 - az Apple válasza a biztonsági résekre és a beállítási hibákra

2023. szeptember 23. 16:30 - Pro Blogger

ios17.jpg

Az Apple pár napja adta ki az iOS 17 operációs rendszerét, de úgy tűnik, hogy máris szükség volt néhány gyors javításra. Az iOS 17.0.1 frissítés három fontos biztonsági rést foltoz be, amelyeket aktívan kihasználtak a rosszindulatú szereplők. A frissítés egyik kulcsfontosságú javítása egy kernel hiba volt, egy másik pedig egy aláírás-ellenőrzési probléma, míg a harmadik egy WebKit sérülékenység, amely tetszőleges kód végrehajtását tette lehetővé.

Az új iPhone 15 modellek esetében azonban egy másik frissítés, az iOS 17.0.2 is elérhetővé vált, amely egy olyan hibát javít, amely megakadályozta az adatok átvitelét a régi iPhone készülékről az új iPhone 15-re. Az Apple szerint az iPhone 15 modellek egy olyan iOS 17 verzióval érkeznek, amely hibás lehet, és ezért ajánlott az iOS 17.0.2 frissítés telepítése az új készüléken.

Az új frissítés telepítése nélkül az iPhone 15 készülék az Apple logónál megakadhat és nem is fejezi be az adatátviteli folyamatot.

Ha ez történik, két lehetőséged van:
1. Csatlakoztasd az új iPhone-t a számítógépedhez és kövesd az utasításokat a helyreállításhoz
2. Állítsd be az iPhone 15-öt új készülékként, telepítsd az iOS 17.0.2 frissítést, majd állítsd vissza a telefont, és ismételd meg a beállítási folyamatot ezúttal az adatok átvitelével együtt.

Az iOS frissítések gyors kiadása azt mutatja, hogy az Apple komolyan veszi a felhasználói visszajelzéseket és gyorsan reagál a felmerülő problémákra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple.blog.hu/api/trackback/id/tr5318220505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása